Påsk på Österlen med Konstrunda

18 april 2019 - 4 dagar

Att fira påsk på Österlen har blivit en härlig tradition för oss och även i år bor vi i hjärtat av Österlen på anrika hotell Svea i Simrishamn, som ligger med vacker utsikt över hamnen. Vi besöker årets konstrunda som har hållits i mer än femtio år!

Reseschema

Avresa från Uppsala kl. 6.45, Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30

Skärtorsdag. Resan går förbi Söderköping till Västervik där lunch serveras på Stadshotellet. Färden går vidare genom Småland och Blekinge. Snart når vi de berömda Brösarps backar, kända från Hasse och Tages film Äppelkriget. Väl i Simrishamn tilldelas våra rum på Hotell Svea. Kanske hinner du med en promenad innan middag? Strosa i den gemytliga atmosfären med korsvirkeshus i de pittoreska gränderna. Middag på hotellet.

Långfredag. Efter frukost går bussen norrut till Kiviks musteri. Där har vi möjlighet att handla olika äppelprodukter, allt från olika typer av must, cider, marmelader, chutneys och mycket annat. De som vill kan titta in i Äpplets hus för att höra om olika sorters äpplen. Lunch serveras och färden fortsätter till fiskeläget Kåseberga och där tronar Sveriges största bevarade skeppssättning, Ales stenar. Om vädret tillåter tar de som vill en promenad upp och det är värt mödan – utsikten är fantastisk! På kvällen dukas påskbuffén fram på hotellet.

Simrishamn och Ale Stenar

Påskafton. Efter frukost åker vi till Tjörnedalagården och ser samlingsutställningen för medverkande konstnärer i årets konstrunda som arrangeras av Östra Skånes Konstnärsgille. Lunch serveras på Blåsingsborg som ligger med en vacker vy över det böljande landskapet. Under dagen besöker vi konstnärer och hantverkare i deras ateljéer. Tillbaka på hotellet dukas middag fram.

Påskdagen. Frukost serveras och sedan går färden till det fina Ljungbergsmuseet i Ljungby. Förutom Sven Ljungbergs och Ann Margret Dahlquist-Ljungbergs konst visas här temporära utställningar. Avslutningsmåltid serveras på Hooks Herrgård.

Åter i Stockholm omkring klockan 20.

Hooks Herrgård

 

18 april 2019 - 4 dagar

2-bäddsrum: 6 690 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.