Köpenhamn, Louisiana och Sofiero

15 juli 2019 - 3 dagar

Följ med på en härlig resa till vårt grannland med den gemytliga stämningen. Första natten bor vi i Helsingborg och sedan i Malmö. Vi får uppleva Köpenhamn och dessutom kulturskatten Sofiero samt juvelen i kronan, Louisiana!

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.30, Södertälje kl. 8

Måndag. Färden går söderut och på Hamnkrogen i Gränna serveras lunch. Vi kommer till Sofiero Slott och Trädgårdar. Vi får höra om Sofiero under den guidade rundturen i parken. Historien om Sofiero som börjar 1864. Då byggde kronprins Oskar och hans hustru Sophia sitt sommarslott. 1905 fick Sofiero nya ägare då sonsonen Gustaf Adolf gifter sig med Margareta från England och fick Sofiero i bröllopspresent. Det var också då som trädgården fick en mera framträdande roll. Margareta var mycket kunnig om trädgårdar och på Sofiero anlades helt nya områden av rabatter, stenläggningar och planteringar. När Margareta gick bort 1920 fortsatte kronprins Gustaf Adolf arbetet i
trädgården varje sommar. Middag och övernattning på Clarion Grand Hotel, centralt beläget i Helsingborg.

Sofiero Slott och Trädgårdar

Tisdag. Efter frukost beger vi oss med färjan den korta biten över Öresund till Helsingör och vidare till det världsberömda konstmuseet Louisiana, vackert beläget vid Öresund. Här går vi på egen hand runt i de aktuella utställningarna. I sommar presenterar Louisiana den första utställningen i Norden med den Österrikiske avantgardiska konstnärinnan Birgit Jürgenssen. Hennes skarpa, humoristiska verk kretsar kring kvinnans roll i samhället. Den andra utställningen i sommar är Homeless Souls som visar konstens uppgift till att porträttera samtiden och bära vittnesbörd om historiska händelser. Den vackra skulpturparken skall inte missas!

Fyllda av intryck åker vi den korta sträckan till Köpenhamn och här ges tid till lunch och egna strövtåg. Resan går sedan över Öresundsbron för en sen middag och övernattning på centralt belägna Scandic Stortorget i Malmö.

Köpenhamn

Onsdag. Frukost smakar bra och sedan beger vi oss till fina Toftaholms Herrgård vid sjön Vidöstern mellan Ljungby och Värnamo. Här serveras lunch i trevlig miljö. Åter i Stockholm omkring klockan 20.

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Ta med giltigt pass.

15 juli 2019 - 3 dagar

2-bäddsrum: 4 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.