Fredriksdalsteatern ger sjukhuskomedin Var god dröj!

19 juli 2019 - 3 dagar

Häng med till Fredriksdalsteatern när ett nytt komikerteam i mästarklass tar plats på scen med den dråpliga sjukhuskomedin Var god dröj! Vårdkriser och besparingar är inte roligt. Men om man låter ett äldre, förvirrat par hamna mitt i allt så blir det genast roligare. Karin Bellman (Eva Rydberg) är intagen på sjukhus för någonting som hon har glömt. Maken Gerd Bellman (Allan Svensson) är teologie doktor men misstas snart för att vara medicine doktor på det underbemannade sjukhuset. Vi får vi följa arbetet en helt vanlig dag, på en helt vanlig avdelning, på ett helt vanligt sjukhus i Helsingborg. Där är väl allt under kontroll, eller? Pjäsen utspelar sig i sjukhusmiljö, en miljö som de flesta både känner igen och känner viss skräck inför och just därför finns det många chanser till igenkänning och skratt. Andra välkända ansikten vi ser på scen är Siw Erixon, Johanna Wilson, Fredrik Dolk, Birgitta Rydberg, Robert Rydberg och Kalle Rydberg. Regisserar kalaset gör Adde Malmberg.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30

Fredag. I denna ljuva sommartid går färden söderut till Taberg utanför Jönköping. Här serveras lunch i Toppstugan med en underbar utsikt över nejden. Vi kommer till Helsingborg för middag och övernattning i två nätter på mycket centralt belägna Elite Hotel Marina Plaza.

Lördag. Frukosten står framdukad och sedan tar vi båten till Helsingör. Vi strosar i den gamla bevarade stadskärnan med dess pittoreska bebyggelse och lunchställe väljer du själv idag. Den som vill kan handla till fördelaktiga priser innan vi återvänder till  Helsingborg. Under eftermiddagen kommer vi till Fredriksdals Trädgårdar för en guidad tur där vi njuter av den härliga miljön samt intar middag i Teatercaféet. Sedan väntar årets publiksuccé!

Söndag. Frukosten smakar bra och sedan beger vi oss till Toftaholms Herrgård vid sjön Vidöstern mellan Ljungby och Värnamo. Sedan 1389 har det funnits en inbjudande gård just på den här platsen. Här fann till exempel Gustav Vasa inte bara en välkomnande fristad när han flydde från danskarna, här mötte han också den unga, vackra Katarina Stenbock som så småningom blev hans fru. Här serveras lunch i anrik miljö. Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Ta med giltigt pass.

19 juli 2019 - 3 dagar

2-bäddsrum: 3 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.