Storsjön Runt

19 juli 2019 - 4 dagar

Låt dig förtrollas av den vilda naturen och spana efter det fridlysta Storsjöodjuret. Upplev Tännforsens vilda brus och Wilhelm Pettersson-Bergers älskade hem Sommarhagen på Frösön. Vi bor i Östersund och gör utflykter i de vackra omgivningarna.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.30, Uppsala kl. 8.30

Fredag. Färden går norrut till Mellanfjärden, ett levande fiskeläge vid Hälsingekusten. Här serveras lunch på Sjömärket och resan fortsätter till Östersund för middag och övernattning på centralt belägna Clarion Hotel Grand. De som vill kanske tar en kvällspromenad längs Storsjön med förhoppning om att se Storsjöodjuret!

Lördag. Efter frukost åker vi ut på Frösön och får en guidad tur i Wilhelm Pettersson-Bergers älskade hem Sommarhagen. Färden går vidare till friluftsmuseet Jamtli med livs levande 1700- och 1800-talsmänniskor som utför sina vardagliga sysslor i den genuint gammeldags bebyggelsen. Här serveras även lunch. Gemensam middag på hotellet.

Wilhelm Pettersson-Bergers älskade hem Sommarhagen

Söndag. Frukosten smakar bra och sedan beger vi oss till Njarka sameläger, ett friluftsmuseum där vi får höra om samernas historia, kultur och livsvillkor med renar, kåtor och utställning av konst och sameslöjd. Här bjuds det på kaffe och hembakt bröd med renkött. Färden går vidare till Tännforsen för att njuta av naturens skådespel innan lunch serveras. Vi kommer till Handöl där de som vågar kan ge sig ut på hängbroarna över den brusande forsen, tittar in det lilla täljstensmuseet och träkapellet samt minnesutställningen över Karolinernas vådliga marsch över fjället. Gemensam middag på vårt hotell. 

Måndag. Efter frukost går resan genom Finnmarken med ortsnamn som Noppikoski. Lunch serveras på fina Bäcka Herrgård belägen vid Orsasjön.

Åter i Stockholm omkring klockan 20.

19 juli 2019 - 4 dagar

2-bäddsrum: 5 390 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.