Möt ljuset i Skagen med Oslo och besök på Lars Lerinmuseet!

7 september 2019 - 4 dagar

Välkomna till vår ”klassiker”, Skagen via Oslo med båt till Frederikshavn. Ombord väntar bekväma dubbelhytter med dusch/wc, tax-free butiker, restauranger och barer. Vi upptäcker Skagen där miljön är bedövande vacker. Vi möter storslagna sanddyner, haven som möts vid Grenen, de små pittoreska husen och den idylliska fiskehamnen med sin genuina charm. På denna resa ingår måltiderna på båten. Dessutom har vi kombinerat med övernattning i Karlstad och besök på uppskattade Lars Lerinmuseet i Karlstad.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30

Lördag. Färden går via Eskilstuna och Örebro till Karlstad för lunch och besök på utställningshallen Sandgrund som presenterar Lars Lerins verk. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Middag och övernattning på centralt belägna Scandic Winn i Karlstad.

Söndag. Efter frukost beger vi oss till Oslo. Vi gör en rundtur med bussen och kommer bl a upp till Holmenkollen för en spektakulär utsikt och den berömda Vigelandsparken med alla sina skulpturer. Tid ges till lunch, shopping och strövtåg innan vi återsamlas för att bege oss till kajen. Vi tilldelas våra hytter och klockan 19.30 avgår vårt fartyg mot Frederikshavn. Den stora buffén inklusive vin/öl väntar på oss och vi umgås i glada vänners lag!

Måndag. En tidig frukostbuffé serveras ombord och sedan kör vi direkt till Skagen för en tur med ”Sandormen” till den nordligaste punkten på Jylland. Här möts de båda haven Skagerack och Kattegatt på ett mycket tydligt vis. Vi ser närmare på Skagenmuseet med målarnas verk och därefter finns tid för lunch och egna strövtåg i idylliska Skagen. Vi kommer även till ”den tillsandade kyrkan” innan vi beger oss åter till färjan mot Oslo. Den stora buffén inklusive vin/öl väntar på oss.

Tisdag. Sjöfrukosten står framdukad och vi angör kajen i Oslo. Färden går hemåt och vi stannar för nödvändiga kaffe- och lunchstopp.

Åter i Stockholm omkring klockan 17.

Lunch ingår ej dag 2, 3 och 4.

OBS! Vid bokning ange namnet som det står exakt
i passet, passet ska även ta med på resan. 

7 september 2019 - 4 dagar

2-bäddsrum: 5 790 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

Lunch ingår ej dag 2, 3 och 4.

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.