Irland - Den Gröna Ön med Dublin, Ring of Kerry och Cliffs of Moher

6 oktober 2019 - 6 dagar

Äntligen! Nu bär det av till Irland. Efterfrågan har varit stor och det är några år sedan som vi var där. Följ med till den gröna ön och njut av den vackra naturen på landsbygden kombinerat med Dublins gemytliga puls. Vi får se guldkorn som Cliffs of Moher och Ring of Kerry. Vänta inte för länge med din bokning!

Reseschema

Söndag. För er som väljer att boka busstransfer startar resan på resebyrån. Vi flyger direkt från Arlanda med SAS till Dublin. När vi har landat möts vi av egen buss för vidare färd till kända Guiness Storehouse. Här bjuds lunch och vi får veta allt om dess historia och tillverkning. Naturligtvis provar vi Guiness öl! Vi tilldelas våra rum för två nätter på centralt belägna Harcourt Hotel. Gemensam middag på närbelägen restaurang.

Måndag. Efter frukost tar vi promenaden (1.2 kilometer) till Trinity College, med sitt bibliotek från 1700-talet. Här känner vi historiens vingslag när vi går genom utställningen om Book of Kells som skapades omkring år 800 av munkar. Boken anses vara mästerverket bland de keltiska handskrifterna. Resten av dagen är fri att upptäcka Dublins sevärdheter. De som vill följer med reseledaren på promenad till shoppinggatan O´Connell Street och det berömda Temple Barområdet med sin genuina gammeldags charm och kullerstensgator kantade med pubar och restauranger. Gemensam middag på restaurang.

Tisdag. Efter frukost lämnar vi Dublin och bekantar oss med borgområdet Rock of Cashel med anor från 1100-talet och en av Irlands mest besökta turistmål. Färden går vidare tvärs över Irland till Kenmare för middag och övernattning på Kenmare Bay Hotel.

Onsdag. Frukost intas och sedan kör bussen den klassiska spektakulära turen Ring of Kerry och vi njuter av det gudomligt vackra landskapet längs den majestätiska kusten på halvön Iveragh i Atlanten. Ha kameran redo! Vi kommer även till bedårande Muckross House, den Viktorianska anläggningen som ser ut som tagen ur en saga! Det blir en lång och upplevelserik dag. Tillbaka i Kenmare dukas middag fram på hotellet.

Torsdag. Efter frukost går färden till Limerick där danska vikingar bosatte sig på 700-talet. Här blandas modern bebyggelse med äldre som exempelvis Kung Johns slott från 1200-talet. Idag är staden främst känd genom romanen ”Ängeln på det sjunde trappsteget” som på ett humoristiskt sätt berättar om misären under 1930- och 40 talet. På eftermiddagen besöker vi det fantastiska landskapet vid Burren och Cliffs of Moher, de höga klipporna som sträcker sig 8 kilometer längs Atlantkusten. Utsikten är spektakulär och vid fint väder ser man Aranöarna. Vi kommer till Galway vid Atlantkusten för middag och övernattning på centralt belägna, Victoria Hotel. Idag ingår varken lunch eller middag.

Fredag. Efter frukost går färden till Tullamore. Här väntar smörgås och provning av den världsberömda whiskeyn som har hällts upp i glas sedan 1829. Vi beger oss till flygplatsen för direktflyget hem till Stockholm (möjlighet till lunch ges på flygplatsen, ingår ej i resans pris). Vidare färd till resebyrån för er som har bokat busstransfer.

OBS! Ta med giltigt pass.

6 oktober 2019 - 6 dagar

2-bäddsrum: 11 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 400 kr/natt

Om busstransfer resebyrån-Arlanda önskas tillkommer 150kr. OBS ange detta i bokning!

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.