Carmen på GöteborgsOperan och Julmarknad på Koberg Slott

20 november 2019 - 2 dagar

Följ med till GöteborgsOperan och njut av föreställningen om Bizets förföriska fabriksarbeterska som har fängslat hjärtan i nära 150 år. Nästa dag kommer vi till Koberg Slotts Julmarknad med smide, halmslöjd, ljusstöpare och keramiker. Utställarnas skapelser är alltid handgjorda och du köper direkt av hantverkaren. I den välfyllda matboden hittar du alla julens läckerheter såsom korvar, marsipan, hemystad ost, glögg, bröd och viltkött med mera.

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30

 Onsdag. Eftersom vi ska ha en tidig middag på hotellet bjuds denna dag smörgås inklusive lättöl/Ramlösa och kaffe i Ödeshög. Vår resa går vidare längs Vättern till Göteborg och vårt centralt belägna Hotell Scandic Crown. En tidig, gemensam middag dukas fram och sedan beger vi oss till GöteborgsOperan och intar våra platser för kvällens bejublade föreställning!

Den självständiga Carmen är passionen personifierad: vild, orädd och förtärande. När hon kastar sin ros till Don José blir det upptakten till en relation dömd att sluta i tragedi. Den annars så plikttrogne José blir som besatt och överger allt för att följa henne. Men när Carmens eldiga känslor svalnar skyndar hon vidare mot nästa mål, nästa man. För Carmen är en kvinna som aldrig kommer att kompromissa om sitt oberoende. Bussen tar oss tillbaka till vårt hotell.

 Torsdag. Efter frukost går resan till Julmarknaden på Koberg slott i Västergötland. Slottet har en historia som sträcker sig tillbaka till 1400-talet och är idag i privat ägo. Julmarknaden äger rum i slottets ekonomibyggnader som är fyllda till bristningsgränsen med gräddan av landets hantverkare. Kobergs slott kommer även att hålla sitt museum med vagnar och seldon från svunna tider öppet under mässan. Färden går till Kinnekulle där lunchen dukas fram. Åter i Stockholm omkring klockan 20.

 

 

20 november 2019 - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.