Wien och Bratislava

31 augusti 2020 - 5 dagar

Resan är inställd pga Coronans verkningar, alla resenärer är kontaktade och full återbetalning sker.

Följ med till Wien, en av Europas största och vackraste städer. Vi flyger bekvämt och möts på plats av egen buss för några fina dagar.

Reseschema

 

Måndag. Vi flyger direkt med Austrian Airlines till Wien. Vid ankomst åker vi med vår buss till Grinzing, ett område med vinodlingar på höjden ovanför staden. Här smakar vi traktens vin och bjuds på lunch. På eftermiddagen tilldelas våra rum på centralt beläget hotell, nära den stora shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Ikväll väntar gemensam middag på hotellet.

Tisdag. Efter frukost åker vi med vår buss till det magnifika slottet Schönbrunn, Wiens mest besökta turistmål! Vi tas med på en guidad tur genom slottets salar. Det var på detta slott, som en femårig pojke från Salzburg, Wolfgang Amadeus Mozart, höll sin första konsert. På området serveras klassisk Wienerschnitzel till lunch. Vår lokalguide tar oss med på tre timmars stadsrundtur i buss och till fots. Vi får bland annat exteriört se det berömda Hundertwasserhuset med dess berömda brokiga fasad, Operahuset och det stora palatsområdet Hofburg med Spanska Ridskolan. Bussen tar oss tillbaka till hotellet och kvällen är fri. Idag ingår lunch istället för middag.

Onsdag. Efter frukost följer de som vill med reseledaren på en promenad längs Mariahilfer till det världsberömda konstmuset Albertina. Vi ser den permanenta utställningen med verk av Monet, Degas, Cézanne, Toulouse-Lautrec, Gauguin, Picasso och även klassiska verk av tyska och österrikiska konstnärer. Eftermiddag och kväll är fri. Varför inte shoppa och njuta av en klassisk Sachertårta på något av stadens otaliga caféer? Kanske lockar en klassisk konsert med kända toner av Mozart och Strauss? Reseledaren och hotellpersonal är behjälplig att boka (ingår ej i resans pris). Idag ingår varken lunch eller middag.

Torsdag. Efter frukost ägnar vi dagen åt Slovakiens huvudstad Bratislava, belägen cirka en timmes bussresa bort. Bratislava uppstod kring ett fäste vid en viktig flodövergång över Donau och omtalades första gången år 907. Under många år var Bratislava en del av Ungern. Vid ankomst ges tid för egna strövtåg och shopping i den historiska stadskärnan. Prisläget är bland de billigaste i Europa! Tillbaka i Wien väntar middag på hotellet.

Fredag. Efter frukost kan du köpa de sista souvenirerna innan vår buss åker till flygplatsen vid lunchtid. Även på hemresan åker vi direkt med Austrian Airlines. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat buss.

OBS! Vid bokning ange namn som det står exakt i passet, passet ska även tas med på resan.

 

31 augusti 2020 - 5 dagar

2-bäddsrum: 12 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.