Orphei Drängars Vårkonsert

25 april - 1 dag

Konserten inställd pga restriktionerna om att alla evenemang med fler än 500 personer ställs in pga risken för spridning av CORONAviruset. Full återbetalning till samtliga resenärer.

avresa från Södertälje kl. 9, Stockholm kl. 10, Uppsala kl. 11

Dagen börjar på Ulva Kvarn där hantverkare inom olika områden presenterar sina alster i den vackra kvarnbyggnaden från 1700-talet samt kringliggande hus. Här finns glashytta, smedja och keramiker. Lunch serveras i Borgens Restaurang och Festsalar. Sedan beger vi oss till Universitetsaulan för att njuta av Orphei Drängar och gästartister. OD erbjuder publiken musik med igenkänning såväl som nya bekantskaper, och återigen spänner kören sin konstnärliga båge. Gäster är klarinettisten Magnus Holmander och accordeonisten Irina Serotyuk.
Magnus Holmander är en av European Concert Hall Organisation’s Rising Stars och framträder under säsongen 2019-2020 i tolv av Europas stora konserthus. Irina Serotyuk, har även hon en internationell karriär. Hon var en av finalisterna i Solistpriset 2018, och framträdde då med Göteborgs Symfoniker.
Tillsammans vann Magnus Holmander och Irina Serotyuk 2017 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande i Västerås Konserthus.
Juryns motivering löd: ”Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld”.
Duon Holmander/Serotyuk kommer vid vårkonserten att göra egna framträdanden och musicera tillsammans med kören. OD:s repertoar sträcker sig som brukligt från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken.
Därutöver förstås ett knippe vårsånger för att hylla den vackra våren och den annalkande ljusa försommaren. Åter i Stockholm omkring klockan 18.

Reseschema

25 april - 1 dag

1 090 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.