Försommarpärlor med Kullaberg, Mölle, Sofiero och Visingsö

15 maj - 3 dagar

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 7.30, Södertälje kl. 8, Nyköpingsbro (södergående) kl. 9

Fredag. Färden går söderut igenom ett försommarfagert landskap och möts snart av vyn över Vättern. Vi färjar över till Visingsö och där väntar vår lunch.
Med vår buss gör vi en rundtur på sagoön, förbi blommande sommarängar. Vi ser Visingsborgs slottsruin och stannar till vid Kumlaby kyrka. Efter en härlig eftermiddag på Visingsö åker vi till Helsingborg för middag och övernattning på Scandic Nord.

Lördag. Efter frukost beger vi oss Krapperups Slott för en visning i den historiska miljön. Färden går vidare ut på Kullaberg där vi njuter av en spektakulär utsikt över Kullens fyr.

Vi åker vidare till den vackert belägna och klassiska badorten Mölle. Här bjuds lunch på Grand Hotel.

Mätta och belåtna åker vi vidare till Sofiero Slott och Trädgårdar. Historien om Sofiero börjar 1864, då byggde kronprins Oskar och hans hustru Sophia sitt sommarslott. 1905 fick Sofiero nya ägare då sonsonen Gustaf Adolf gifter sig med Margareta från England och fick Sofiero i bröllopspresent. Det var också då som trädgården fick en mera framträdande roll. Margareta var mycket kunnig på trädgårdar och på Sofiero anlades helt nya områden av rabatter, stenläggningar och planteringar. När Margareta gick bort 1920 fortsatte kronprins Gustaf Adolf arbetet i trädgården varje sommar. En guide tar oss runt och berättar om parken och slottet. Ingen guidning i slottet sker. Åter på hotellet dukas middag fram.

Söndag. Efter frukost beger vi oss åter till Gränna. Vi passar på att stanna till så gottegrisarna kan handla en strut av de berömda polkagrisarna. Lunch serveras på Hamnkrogen och sedan väntar ett mycket intressant besök på Grenna Museum där vi får höra om stadens son S. A. André och hans ballongfärd.

Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

Foto: Anders Ebefeldt

 

15 maj - 3 dagar

2-bäddsrum: 4 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.