Dra ända in i Hälsingland!

22 maj 2020 - 4 dagar

avresa från Stockholm kl. 8.30, Uppsala kl. 9.30

Reseschema

Fredag. Vi åker upp till sagolikt vackra Hälsingland. På Tönnebro Värdshus väntar lunch innan färden går vidare till Alfta och Emigrantmuseet och Hälsingegård Ol-Anders. Här får vi höra om den första massemigrationen från Sverige till Amerika som ägde rum år 1846. Bishop Hill i Illinois var målet för Ersk Jansarna, en religiös sekt som grundade ett unikt samhälle. Ett mycket stort antal av utvandrarna kom från Alfta och övriga socknar i Hälsingland. Här bjuds även kaffe och hembakat innan färden går vidare till Bollnäs. Middag och övernattning i tre nätter på centralt belägna Scandic Hotel.

Lördag. Efter frukost åker vi till den levande Hälsingegården Engbergs i Stavsäter för en guidad visning. Här bakas det tunnbröd så självklart bjuds vi på kaffe och tunnbrödsrulle. Därefter gör vi ett besök på Ljusdals Fornminnes och Hembygdsgård i Ljusdal där vi även kommer att äta en gemensam lunch. Vi avslutar dagen med en guidad visning på Hälsingegården Bommars i Tallåsen. Middag på hotellet.

Söndag. Efter frukost beger vi oss mot Järvsö. Här kommer vi att få en guidad visning på Harsens Fäbodmuseum. Lunch äter vi på Harsagårdens restaurang. Middag på hotellet.

Måndag. Frukostbuffén lockar och sedan beger vi oss till Växbo Lin som är Skandinaviens enda linspinneri och väveri. Metervara, servetter, handdukar, här finns allt. Vi får en guidad tur och ser också Trolldalen, Sveriges bäst bevarade linberedningsverk från 1800-talet. Här finns små timmerhus med fullt fungerande vattendriven linklapp, skäkt samt linbodar. På området finns även krukmakeri, tunnbrödsbageri och hantverk. Lunch serveras och färden går vidare hemåt.

Åter i Stockholm omkring klockan 19.

 

22 maj 2020 - 4 dagar

2-bäddsrum: 4 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.