Rhapsody in Rock på Dalhalla

15 augusti - 2 dagar

Det är nu tio år sedan Robert Wells och Rhapsody In Rock stod på Dalhallas scen. Under åren 1998-2010 var Robert Wells konsertprojekt en stor del av arenans program . Med symfoniorkestrar, svenska och utländska sånggäster, dansare, specialkomponerade fyrverkerier, stuntmän, TV inspelningar och skräddarsydda scener har Rhapsody In Rock satt sin tydliga markering i Dalhallas historia. Robert Wells och hela ensemblen har sedan 1998 rekordet i antal framträdanden med 59 konserter varav 55 utsålda. TV konserterna har visats i Norden och även Kina och USA som har förstått att Dalhallas scen är unik i sitt slag.
Med höstens stora succé i bagaget återvänder man nu till Dalhalla med en festföreställning som går All In och specialkomponeras för Dalhalla.
Med 50 talet medverkande och hemliga sånggäster kommer publiken tas med på en musikalisk och spektakulär resa i äkta Rhapsody In Rock känsla.
Vid tiden för katalogen tryckning är ej artister klara, se vår hemsida för uppdateringar.

För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord¬ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990. Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa.

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 11

Lördag. Bussen kör till Sala där kaffe och smörgås serveras. Färden går vidare och i Falun tilldelas vi rum på Scandic Lugnet i utkanten av Falun. Middag serveras och sedan beger vi oss till det gamla kalkbrottet som byggts om till en av landets vackraste konsertlokaler, Dalhalla. I pausen finns förfriskningar till försäljning. Tillbaka på hotellet väntar en god natts sömn.

Söndag. Frukost dukas fram. Färden går till Carl Larssons hem i Sundborn, ett allkonstverk som Carl och Karin Larsson skapat tillsammans. Med sitt måleri har Carl Larsson gett oss en nationalskatt. Karin var utbildad på Konstakademin i Stockholm men vid hennes makes sida kom hennes konstnärliga uttryck mer att kretsa kring hemmet. De flesta textilier på gården är skapade av Karin, som också ritade en del möbler. Vi får en visning av huset och lunch serveras på Hyttstugan.

Åter i Stockholm omkring klockan 18.30.

 

15 augusti - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 690 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

Praktiska upplysningar

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.