Dalslands Kanal och Läckö Slott

20 augusti 2020 - 3 dagar

Resan är inställd pga Coronans verkningar, samtliga resenärer är kontaktade och full återbetalning sker.

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9

Torsdag. Vi åker längs Mälarens södra sida förbi Örebro och över Kilsbergen. Lunch serveras på Ölme Herrgård. Snart når vi det vilda och vackra Dalsland och besöker Gammelgården i Bengtsfors, Västsveriges största friluftsmuseum. Middag och övernattning på First Hotel Bengtsfors.

Fredag. Frukost smakar bra och sedan väntar en tur på Dalslands kanal som många anser vara världens vackraste kanal med sina 254 km och 31 slussar. En enda mil är grävd kanal och resten är naturligt sjösystem. Båtturen startar i Bengtsfors och avslutas vid kanalens största sevärdhet Akvedukten i Håverud, en genialisk lösning på ett stort problem. Det verkade inte möjligt att bygga en kanal och slussar här p.g.a. den mjuka berggrunden och den djupa kanjonliknande dalen där älven störtade fram. Den ansvarige för projektet, Nils Ericsson, förordade att en akvedukt skulle byggas över den svåraste delen och att kanalens övre del skulle läggas på en hylla på berget. Detta gjorde man och nu finns även en järnvägsbro och en landsvägsbro på samma plats! Under vår tur serveras lunch ombord. Under eftermiddagen besöker vi Dalslands Konstmuseum. Här rymmer det bästa av landskapets konst- och hantverkshistoria, måleri, silver, allmogemöbler, bruksföremål, keramik och trä. Museet har två stora konsthallar och ett mindre galleri där utställningarna växlar. Middag i glada vänners lag på hotellet!

Lördag. Frukost serveras och det är dags att ta farväl av Dalsland. Färden går nu söder om Vänern genom Västergötland till Läckö slott, som ligger vackert på en udde. Här möter en guide oss och vi får en intressant visning av slottet. En sen lunch äter vi på en av Sveriges äldsta gästgivargårdar – Forshem. Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

 

20 augusti 2020 - 3 dagar

2-bäddsrum: 4 590 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.