Möt ljuset i Skagen

6 september - 3 dagar

Välkomna till vår ”klassiker”, Skagen via Oslo med Stena Line till Frederikshavn. Vi har en hel dag på oss att upptäcka Skagen där miljön är bedövande vacker. Vi möter storslagna sanddyner, haven som möts vid Grenen, de små pittoreska husen och den idylliska fiskehamnen med sin genuina charm.

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30

Söndag. Färden går förbi Karlstad till Oslo. Vi stannar för möjlighet till lunch och kaffe under vägen. I Oslo åker vi upp med bussen till Holmenkollen och kommer även till Vigelandsparken. Vi tilldelas våra hytter och klockan 19.30 avgår Stena Lines fartyg mot Frederikshavn. Ombord väntar bekväma hytter med dusch/wc, tax-free butiker, restauranger och barer.

Måndag. En tidig frukostbuffé serveras ombord och sedan kör vi direkt till Skagen för en tur med ”Sandormen” till den nordligaste punkten på Jylland. Här möts de båda haven Skagerack och Kattegatt på ett mycket tydligt vis. Vi ser närmare på Skagenmuseet med målarnas verk och därefter finns tid för lunch och egna strövtåg i idylliska Skagen med sina mysiga gränder och gammeldags atmosfär. Vi ser även ”den tillsandade kyrkan” som ligger en bit utanför Skagen. Den byggdes troligen på 1300-talet. Idag syns bara kyrktornet, resten av kyrkan ligger begravd i sanddynerna. På kvällen avgår färjan mot Oslo och vi umgås i glada vänners lag!

Tisdag. Sjöfrukosten står framdukad och vi njuter av den vackra båtfärden in i Oslofjorden. Båten angör kaj efter frukost och färden går vidare med vår buss. Vi stannar för nödvändiga kaffe- och lunchstopp. Åter i Stockholm omkring klockan 17.

Luncher och middagar ingår ej på denna resa.

OBS! Vid bokning ange namnet som det står exakt i passet, passet ska även tas med på resan.

Pris per person i dubbelhytt, insides:                             2 990:-

Tillägg för rum/insideshytt för eget bruk:                      300:- per natt

Önskas utsideshytt tillkommer 600:- / hytt

 

 

 

6 september - 3 dagar

2-bäddsrum: 2 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

Önskas utsideshytt tillkommer 600:- / hytt

Praktiska upplysningar

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.