Fira Jul på Frykenstrand i Värmland

23 december 2020 - 3 dagar

Följ med och fira en fröjdefull jul på trivsamma hotell Frykenstrand, vackert beläget vid sjön Fryken. Vi gör trevliga utflykter till Lars Lerins Sandgrund och Mårbacka där vi får höra om julfirandet hos Selma Lagerlöf.

Hotellen planerar för Coronasäkra vistelser och behöver rumslistor från oss senast 12 oktober vilket innebär att vi behöver din bokning innan dess.
Om du bokar senast 12 oktober får du 300:- rabatt / person.

Reseschema

avresa från Uppsala kl. 8, Stockholm kl. 9, Södertälje kl. 9.30

Onsdag. Färden går söder om Mälaren och lunch serveras under dagen. Snart passerar vi gränsen till Sagans landskap Värmland. Vi stannar i Karlstad och besöker Lars Lerins mycket omtalade konstmuseum Sandgrund. En guide berättar om hans konstnärskap och visar hans fantastiska verk. Väl framme på Frykenstrand bjuds glögg och lussebulle. Vi tilldelas våra rum och tre rätters middag serveras.

Julafton. Efter hotellets rikliga frukostbuffé firar vi jul tillsammans med trevlig samvaro, kluriga frågesporter och naturligtvis kommer tomten. En lättare lunch bestående av skinksmörgås och risgrynsgröt dukas fram. Till kvällen väntar det stora julbordet.

Juldagen. Ottekaffe står framdukat och sedan blir det avfärd till en stämningsfull julotta i Sunne. Frukost dukas fram på hotellet och därefter åker vi genom ett fagert vinterlandskap till Selma Lagerlöfs Mårbacka. Vi visas runt i salongerna och får höra om hennes fantastiska livsverk. Åter till Frykenstrand där vi äter lunch innan återfärden till Stockholm där vi beräknas vara omkring klockan 18.30.

 

 

23 december 2020 - 3 dagar

2-bäddsrum: 6 290 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.