Jesus Christ Superstar i Dalhalla med besök på Carl Larssongården

2 juli 2021 - 2 dagar

Jesus Christ Superstar är utan att överdriva en av världens största musikalsuccéer genom tiderna. Sedan Broadwaypremiären 1971 har den älskade rockoperan av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice satts upp i en mängd olika utföranden både på scen och vita duken och setts av miljontals människor världen över. I rollen som den flamboyante och cyniske kung Herodes ser vi ingen mindre än Peter Stormare, som Jesus ser vi Guldmasken-belönade Linus Wahlgren och souldrottningen Laila Adéle gör rollen som Maria Magdalena.
Nu är det dags att uppföra föreställningen på en av de mest spektakulära platser!

För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord¬ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990. Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa.
.

Reseschema

Fredag. Avresa från Stockholm kl. 12.

Bussen kör till Sala där kaffe och smörgås serveras. Färden går vidare och i Falun tilldelas våra rum på centralt belägna Clarion Collection Hotel Bergmästaren. Middag serveras och sedan beger vi oss till det gamla kalkbrottet som byggts om till en av landets vackraste konsertlokaler, Dalhalla. I pausen finns förfriskningar till försäljning. Tillbaka på hotellet väntar kaffe med smörgås och en god natts sömn.

Lördag. Frukost dukas fram. Färden går till Carl Larssons hem i Sundborn, ett allkonstverk som Carl och Karin Larsson skapat tillsammans. Med sitt måleri har Carl Larsson gett oss en nationalskatt. Karin var utbildad på Konstakademin i Stockholm men vid hennes makes sida kom hennes konstnärliga uttryck mer att kretsa kring hemmet. De flesta textilier på gården är skapade av Karin, som också ritade en del möbler. Vi får en visning av huset och lunch serveras på Hyttstugan.

Åter i Stockholm omkring klockan 18.30.

2 juli 2021 - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 690 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.