Skåne med Ven

8 juli 2021 - 4 dagar

Tyvärr ställs resan p.g.a. för få resenärer då en grupp i sällskapet bokade av. Samtliga kvarvarande resenärer är underrättade och full återbetalning sker.

Följ med på en härlig sommarresa till Skåne! Vi gör en heldagsutflykt till Ven och får höra den spännande historien om stjärnforskaren Tycho Brahes liv och leverne. Vi kommer även till Övedskloster som är en av Sveriges förnämsta rokokobyggnader. Bor gör vi i kanten av studentstaden Lund med sin välbevarade stadskärna fylld av charmiga korsvirkeshus med stockrosor i full blom som klänger längs fasaderna.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.30, Södertälje kl. 8, Nyköpingsbro (södergående) kl. 9

Torsdag. Färden går genom ett sommarfagert Sverige. I Gamla Linköping stannar vi till och kan besöka de olika hantverkarna. Ett tips till alla gottegrisar, glöm inte att besöka Cloettas butik som är fylld av godis. Vidare till Gränna där lunchen serveras. Ankomst till Elite Hotel Ideon i utkanten av Lund för middag och övernattning i tre nätter.

Fredag. Efter frukost åker vi till Landskrona och tar båten över till Ven där vi möts av vår buss som ska ta oss runt på ön. Ven fick under 1500-talet stor ryktbarhet genom stjärnforskaren Tycho Brahe. I slutet av 1500-talet hade han på ön ett slott och ett avancerat forskningscentrum med observatorium. Här gjordes banbrytande arbeten och upptäckter inom främst astronomin som legat till grund för vår moderna världsbild. Vi guidas runt i museet och förundras över hans verk och gärning. På vackra vägar färdas vi över ön och lunch serveras i Backafallsbyn. Ett stopp görs vid Sankt Ibbs kyrka som ligger med en betagande utsikt ovanför Kyrkbackens hamn. Innan det är dags att återvända till fastlandet besöker vi Konstnärsgården Marielund, här bjuds vi på kaffe och får höra om verksamheten. Middag på hotellet.

Lördag. Efter frukost går färden till Övedskloster, som idag är en av Sveriges förnämsta rokokobyggnader och under medeltiden fanns här ett kloster, där av namnet. Unikt med Övedskloster är att det byggdes under en relativt kort tidsperiod under 1700-talets senare hälft och har inte ändrats sedan dess. Här visas vi runt i paradvåningarna och har också tid att njuta av de vackra trädgårdsanläggningarna. På anrika Östarps Gästgivargård väntar en god lunch. 

Vi åker därefter åter till Lund – den charmiga universitetsstaden med kullerstensgränder och korsvirkeshus. Här besöker vi Kulturen i Lund, som är ett museum fyllt med charmiga kulturhistoriska hus och vackra trädgårdsmiljöer. Här kan man stiga in i husen och uppleva livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Innan bussen tar oss åter till hotellet finns tid att upptäcka staden på egen hand. Middag på hotellet.

Söndag. Frukost dukas fram och färden går till Ringsjöarna där släkten Bonde hälsar oss välkomna till ”Ringsjöns Pärla” Bosjökloster, det vita slottet på näset mellan sjöarna. Vi känner historiens vingslag under den guidade turen av de äldsta delarna. Färden går vidare till Toftaholms Herrgård för lunch i vacker miljö vid sjön Vidöstern mellan Ljungby och Värnamo.

Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

8 juli 2021 - 4 dagar

2-bäddsrum: 7 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.