Köpenhamn, Louisiana och Sofiero

12 juli 2021 - 3 dagar

Följ med på en härlig resa till vårt grannland med den gemytliga stämningen. Första natten bor vi i Helsingborg och sedan i Malmö. Vi får uppleva Köpenhamn och dessutom kulturskatten Sofiero samt juvelen i kronan, Louisiana!

Reseschema

Dag 1.

Avresa från Stockholm kl. 7.30, Södertälje kl. 8, Nyköpingsbro (södergående) kl. 9.

Färden går söderut och på Hamnkrogen i Gränna serveras lunch. Vi kommer till Sofiero Slott och Trädgårdar. Vi får höra om Sofiero under den guidade rundturen i parken. Historien om Sofiero som börjar 1864. Då byggde kronprins Oskar och hans hustru Sophia sitt sommarslott. 1905 fick Sofiero nya ägare då sonsonen Gustaf Adolf gifter sig med Margareta från England och fick Sofiero i bröllopspresent. Det var också då som trädgården fick en mera framträdande roll. Margareta var mycket kunnig om trädgårdar och på Sofiero anlades helt nya områden av rabatter, stenläggningar och planteringar. När Margareta gick bort 1920 fortsatte kronprins Gustaf Adolf arbetet i trädgården varje sommar. Middag och övernattning på Elite Hotel Marina Plaza (2021 bor vi på Clarion Grand Hotel), centralt beläget i Helsingborg.

Dag 2. Efter frukost beger vi oss med färjan den korta biten över Öresund till Helsingör och vidare till det världsberömda konstmuseet Louisiana, vackert beläget vid Öresund. Här går vi på egen hand runt. Sommarens stora utställning* är svenska Mamma Andersson (f. 1962), en av sin generations viktigaste konstnärer. Med utställningen på Louisiana presenteras hon för första gången för en större publik i Danmark. I hennes bilder öppnar sig ett universum med suggestiva och emotionellt laddade målningar. 

Fyllda av intryck åker vi den korta sträckan till Köpenhamn och här ges tid till lunch och egna strövtåg. Resan går sedan över Öresundsbron för en sen middag och övernattning på centralt belägna Scandic S:t Jörgen (2021 bor vi på Best Western Plus Noble House) i Malmö. 

Fyllda av intryck åker vi den korta sträckan till Köpenhamn och här ges tid till lunch och egna strövtåg. Resan går sedan över Öresundsbron för en sen middag och övernattning på centralt belägna Best Western Plus Noble House i Malmö. 

Dag 3. Frukost smakar bra och sedan beger vi oss till Toftaholms Herrgård (2021) Gästgivaregården i Ljungby (2022). Här serveras lunch i trevlig miljö. Åter i Stockholm omkring klockan 20. Lunch ingår ej dag 2. 

OBS! *2022 års utställningar är ej fastställda vid tiden för katalogens tryckning, vänligen se vår hemsida för uppdaterad information.

Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

På denna resa krävs medtagande av giltigt vaccinationspass, för mer info se www.covidbevis.se.

 

12 juli 2021 - 3 dagar

2-bäddsrum: 5 240 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.