Sommar i Uppland med Linnés Hammarby, Örbyhus Slott och Lövstabruk

24 juli 2021 - 2 dagar

Tyvärr måste vi ställa in resan till Sommar i Uppland..
Detta pga att ställen vi skulle besök är för små för att med dagens restriktioner kunna ta emot oss.

Reseschema

Avresa från Södertälje kl. 7.30, Stockholm kl. 8.30.

Lördag. Färden går norrut till Carl von Linnés älskade Hammarby som ligger strax utanför Uppsala. Här möter en guide som visar oss och berättar den fascinerande historien om mannen som gav blommorna sina namn. Gården Hammarby är en av Sveriges mest stilriktigt bevarade 1700-talsgårdar. Den köptes av Carl von Linné som hans sommarställe. Färden går in till Uppsala där lunch serveras. Vi fortsätter till Örbyhus slott där en guide tar oss runt i slottet och berättar dess spännande historia. Det var här som den berömda historien om den förgiftade ärtsoppan utspelade sig då den avsatte kungen, Erik XIV, dödades genom arsenikförgiftning av sin halvbror Johan år 1577. Resan går vidare till Clarion Hotel Winn, centralt beläget i Gävle. Ta gärna med badkläder för ett dopp i inomhuspoolen! Gemensam middag på hotellet.

Söndag. Efter hotellets frukost tar vi en sväng till Gamla Gefle, ett område med äldre bebyggelse som klarade sig undan den stora stadsbranden 1869. Vi får höra historien om Joe Hill, diktaren, sångaren och agitatorn som föddes här 1879.  Färden går vidare till Bönan – ett litet välbevarat fiskeläge norr om Gävle och där finns möjlighet att köpa pinfärsk nyrökt fisk.

Lunch dukas fram på Engeltofta som är en praktfull grosshandlarvilla, belägen med vacker utsikt över Gävlebuktens norra strand.

Färden går vidare till Lövstabruk som en gång i tiden var landets största järnbruk. Här finns inte bara ett helt 1700-tals samhälle utan även en av Sveriges vackraste 1700-tals herrgårdar. Vi möts av en guide som tar oss med på en historisk resa i herrgården.

Här visas vi runt i herrgården med matsal, salonger, bibliotek samt kopparfyllt kök. 

Åter i Stockholm omkring klockan 18. 

24 juli 2021 - 2 dagar

2-bäddsrum: 2 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.