Österlen i Äppeltid

1 oktober 2021 - 3 dagar

2021 blir det ingen äppeltavla.

Österlen är så starkt förknippat med äpplen, fantastiska vyer över böljande landskap och havet som aldrig är långt borta. Turen till Österlen går av stapeln en vecka efter avtäckningen av äppeltavlan – då är den fortfarande lika vacker, men vi slipper trängas. Äppeltavlan är ett storslaget konstverk som har skapats av 35 000 äpplen. Vi besöker Kiviks musteri och har möjlighet att handla av deras stora utbud av smakrika produkter och de flesta är naturligtvis gjorda av äpplen. Vi bor i hjärtat av Österlen i Simrishamn på charmiga hotell Svea som ligger med vacker utsikt över havet.

Reseschema

Fredag.

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10.

Färden går söderut och lunch serveras i Ödeshög. Vi fortsätter längs Vätterns glittrande vatten och genom Småland. Under eftermiddagen kommer vi till Österlen och det böljande landskapet vid Brösarps Backar. I Simrishamn väntar middag och övernattning i två nätter på berömda Hotell Svea.

Lördag. Efter frukost beger vi oss till fiskeläget Kåseberga och där tronar Sveriges största bevarade skeppssättning, Ales stenar. Om vädret tillåter tar de som vill en promenad upp och det är värt mödan – utsikten är fantastisk! Sedan åker vi vidare till Glemmingebro. Här ligger Olof Viktors bageri i en kringbyggd Skånegård med murgröna som klättrar längs väggarna. Vi stannar till och de som vill kan handla hembakat knäckebröd, marmelader som är kokta på gården och mycket annat. 

Färden går vidare till Österlens kryddor. På fälten kring gården odlas alla de kryddor som förädlas av dem själva och som sedan får fylla hyllorna i gårdsbutiken. Här serveras vår lunch som naturligtvis inspirerats av skörden från de egna odlingarna. 

Vi kommer till Ystad, här ges tid att på egen hand strosa lite och uppleva den charmiga småstaden med sina korsvirkeshus och smala kullerstensgator.

Vi åker tillbaka till Simrishamn längs med kusten genom de små fiskelägena Brantevik och Skillinge. Middag på hotellet. 

Söndag. Efter hotellets rikliga frukostbuffé åker vi till Kivik musteri, där har vi möjlighet att handla med oss hem av olika produkter, allt från olika typer av must, cider, marmelader, chutneys och mycket annat. Resan går vidare längs Blekingekusten och lunch serveras på Stufvenäs Gästgifveri. Åter i Stockholm omkring klockan 20.30.

1 oktober 2021 - 3 dagar

2-bäddsrum: 5 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.