Engsö Slott och Skoklosters Slott

23 juli 2021 - 1 dag

Tyvärr måste vi ställa in resan till Engsö och Skokloster pga för få deltagare.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl 9.30.

Fredag. Vi välkomnas av en guide till Carl Gustaf Wrangels slott vid Mälarens vatten – och till en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer. Här möts vi av skimrande praktföremål och triviala ting, lyx och vardag i fältherrens bostad. Skoklosters slott är ett av världens främsta barockmuseer och det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Bland Europas slott är det enastående.

Lunch serveras på Slottscaféet innan färden går vidare till Engsö Slott som nämns första gången i ett kungabrev, utfärdat i slutet av 1100-talet. Slottets isolerade läge på natursköna Ängsön i Mälaren har bidragit till att hålla sägner och traditioner levande. Sitt nuvarande utseende fick slottet på 1740-talet då Carl Hårleman fick uppdraget att bygga om och inreda slottet efter dåtidens franska ideal.

En guide berättar om den stora tavelsamlingen och de vackra interiörerna Vi stiftar bekantskap med slottets spöken och får höra vad som hände när Johan Sparre spelade tärning med djävulen. Åter i Stockholm omkring klockan 16.30.

23 juli 2021 - 1 dag

1 590 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.