Guidad visning och Afternoon tea på Öster Malma 

13 juli 2021 - 1 dag

Tyvärr har Östermalma slutat med sitt Afternoon tea så resan 13 juli ställs tyvärr in. Samtliga resenärer är underrättade.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl 11.00.

Tisdag. I hjärtat av Sörmland ligger Öster Malma slott med vacker utsikt över Malmasjön. Det charmiga barockslottet med flygelbyggnader uppfördes på 1660-talet av generaltullförvaltaren Wilhelm Drakenhjelm. Under 1700-talet övergick slottet i Ulrika Eleonora Ridderstolpes ägande. Nu byggdes de kvartsrundade stallflyglarna och den stora salen på övre våningen fick sina målade tapeter med jaktmotiv. Sedan 1993 ägs slottet av Svenska Jägareförbundet. Jakthistoria, modern naturkonst och representativa salar karaktäriserar än idag slottet.

Under en guidad visning ser vi bland annat de vackra takmålningarna, den unika målade tapeten, naturkonst och tidsenliga möbler. Efter visningen väntar en klassisk tebjudning. Här njuter vi av rykande varmt te med brasans sprakande i bakgrunden. Till teet serveras scones med tillbehör, egenbakade kakor, ostar, frukt och oliver. Vi får även smaka på viltsnittar, viltkorvar och kallskuret av vilt. Åter i Stockholm omkring klockan 17.00.

13 juli 2021 - 1 dag

1 390 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.