Hardangervidda med Flåmsbanan och båttur i fjordar

22 juli 2021 - 4 dagar

Vi hoppades i det längsta att vi skulle kunna genomföra resan till Hardangervidda men då vi i dagsläget endast kommer in i Norge om vi är fullvaccinerade är vi tvungna att ställa in resan. Många resenärer har inte hunnit få sin andra spruta.
Vi har redan nu datum klart för resan nästa år:
21 juli 2022

Välkommen att följa med till Norge och färdas genom en underbar natur med djupa fjordar, höga fjäll och vackra dalgångar. Under resan bor vi i tre nätter på Bardøla høyfjellshotell i den kända turistorten Geilo.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.30

Torsdag. Färden går förbi Karlskoga, Karlstad, Årjäng. Lunch serveras under dagen. Resan går in i vårt vackra grannland och till kvällen kommer vi till Geilo, beläget i utkanten av Hardangervidda på 800 meters höjd. Vi befinner oss i underbar högfjällsnatur och med det nästan 2 000 meter höga Hallingskarvet i bakgrunden. Middag och övernattning på Bardøla Høyfjellshotell.

Fredag. Efter frukost väntar en fantastisk utflyktsdag. Vi åker till Eidfjord, beläget längst in i Hardangerfjorden. Här besöker vi Hardangervidda Natursenter som ligger i dramatisk och vacker ”Vestlandsnatur”. Här finns utställningar av olika slag men det mest fantastiska är Supervideografen. Med hjälp av teknikens under bjuds en fantastisk upplevelse mellan höga fjäll och djupa fjordar med nervpirrande filmsekvenser över branta stup och mäktiga vattenfall. Lunch dukas fram och sedan upplever vi den mäktiga Vöringforsen, ett av Norges mest besökta turistmål där man fascineras över vattnets enorma styrka. Tillbaka på hotellet kanske du väljer att ta ett dopp i poolen? Varför inte njuta av en promenad från hotellet upp på höjden i den sagolikt vackra naturen eller gå in till centrum för lite shopping?

Middagen står framdukad på hotellet.

Lördag. En tidig frukost serveras och sedan väntar en båttur med underbara naturscenerier utanför fönstret. En två timmars upplevelse till sjöss, genom Nærøyfjorden och Aurlandsfjorden från Gudvangen till Flåm. Lunch serveras ombord och i Flåm väntar en tur med tåg på den berömda Flåmsbanan. Tågresan går genom natursköna Flåmsdalen till Myrdal tur och retur. Under turen ser vi allt från de snötäckta bergstopparna, vattenfall som kastar sig nedför fjället till mjuka fjordlandskap.

Framåt kvällen samlas vi åter i goda vänners lag på vårt hotell och ser fram mot en trevlig kväll med en god middag.

Söndag. Frukosten dukas fram och hemfärden går genom Värmland och lunch serveras under dagen. Säkert har vi många underbara vyer och naturscenerier fastetsade på näthinnan efter denna resa i det natursköna Norge. Åter i Stockholm omkring klockan 20.

Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

22 juli 2021 - 4 dagar

2-bäddsrum: 7 640 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.