Atlanterhavsveien med Örnvägen och båttur på Geirangerfjorden

4 augusti 2021 - 6 dagar

Vi hoppades i det längsta att vi skulle kunna genomföra resan till Atlanterhavsveijen men då vi i dagsläget endast kommer in i Norge om vi är fullvaccinerade är vi tvungna att ställa in resan. Många resenärer har inte hunnit få sin andra spruta.
Vi har redan nu datum klart för resan nästa år:
17 augusti 2022

Denna del av Norge visar upp ett av landets mest varierade och natursköna områden. Här får vi på kort tid uppleva allt från höga vilda fjäll till djupa, bördiga dalar, vackra fjordar och en fantastisk kust. Upplevelser som inte med ord kan beskrivas - de måste upplevas!

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8

Onsdag. Färden går in i Värmland och lunch dukas fram på Gate Gästgiveri. Vi kommer sedan till gränslandet Morokulien för att titta på fredsmonumentet från 1914. Vi fortsätter in i Norge för middag och övernattning på Quality Hotel Strand Gjøvik.

Torsdag. Efter frukost åker vi vidare och naturen blir vildare och vackrare längs Rondane Nationalpark och genom Ottadalen. Dagens lunch består av medhavd matsäck (baguette med ost och skinka, 1 frukt samt dryck) som intas i vår vackra natur. Under eftermiddagen kommer vi till Geiranger för middag och övernattning på Hotel Union.

Fredag. Frukost dukas fram och sedan väntar båttur under en timme i Geirangerfjorden som anses vara bland de mest natursköna norska fjordarna. Vi färdas genom ett sagolandskap med majestätiska snöklädda bergstoppar, vackra vattenfall, den vilda gröna naturen och den magiskt blå fjorden som sedan 2005 är med på UNESCOs Världsarvslista. De kända forsarna Brudslöjan, Friaren och De Sju Systrarna kastar sig utför fjällsidorna. Gårdar ligger djärvt placerade på klipphyllor utefter de lodräta fjällväggarna, hundratals meter över fjorden. Tillbaka i Geiranger, fortsätter resan med buss längs den berömda Örnvägen. Snart kommer vi ut i kustbandet via broar och färjor till Molde för middag och övernattning på hotell Scandic Seilet.

Lördag. Efter frukost lämnar vi Molde för en tur på den kända Atlanterhavsveien, som länkas samman av broar och vägbankar mellan holmar och skär. En naturupplevelse av stora mått! Vi åker även genom Atlanterhavstunneln och i Kristiansund ges möjlighet till lunch. Även under eftermiddagen åker vi genom storslagen natur, vår väg kantas av berg och grönska i kustsbandet. Framåt kvällen kommer vi till Clarion Hotel & Congress i Trondheim. Vi tilldelas våra rum, intar gemensam middag och sover gott efter en innehållsrik och givande dag.

Söndag. Frukosten smakar bra och vi möter vår lokalguide för en två timmars tur i Trondheim då vi får höra om stadens spännande historia. Staden är en riktig pärla med grönskande parker och blommande trädgårdar och lustigt målade trähus. Färden går vidare in i Sverige och lunch serveras på Enaforsholms Fjällgård i Duved. Vidare genom Åre till Östersund. Vi checkar in på vårt centralt belägna Clarion Hotel Grand i Östersund och därefter är det dags för en gemensam middag. De som vill tar en kvällspromenad längs Storsjöns strand och spanar efter det fridlysta Storsjöodjuret!

Måndag. Efter frukost går färden genom till Medelpad. Här serveras lunch på anrika Hotel Knaust i Sundsvall. Åter i Stockholm omkring klockan 20.

Lunch ingår ej dag 3 och 4.

OBS! Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

4 augusti 2021 - 6 dagar

2-bäddsrum: 10 890 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.