Södra Kroatien

1 maj 2021 - 8 dagar

Resan i maj är inställd pga Coronans verkningar, samtliga resenärer är kontaktade och full återbetalning sker.
Alternativt ombokning till senare datum.

Reseschema

 

Dag 1. Vi flyger direkt till Splits flygplats. När vi har landat möts vi av egen buss som tar oss in till Split stad. Vi äter lunch tillsammans på en trevlig restaurang och möts av vår svensktalande lokalguide för en spännande stadsvandring. Vi kommer bl.a. få se Diocletianus palats som är en av de mest populära sevärdheterna i Kroatien. Palatset byggdes av den romerska kejsaren Diocletianus som ett palats och ett militärt område. Vi kommer också att få se Jupiters tempel, Papalic- palatset och S:t Dujes katedral. Sedan fortsätter vi till Makarska där vi kommer att bo på fyrstjärnigt hotell centralt beläget vid strandpromenaden. Middag på hotellet.

Split

Dag 2. Efter frukost är dagen fri för egna aktiviteter. Det finns mycket att utforska i Kroatien. Kanske lockar det att göra ytterligare en båttur till någon av de fantastiska öarna i det kristallklara Adriatiska havet? Eller besöka någon av de närliggande städerna på Makarska Rivieran. Men det är inte fel att njuta av vår ort, Makarska, strosa bland palmträden längs hamnpromenaden inramad av bougainvillea och cypresser. På kvällen samlas vi och äter gemensam middag på hotellet.

Vårt hotell fint beläget vid strandpromenaden i Makarska

Dag 3. Efter frukost åker vi till Dubrovnik. Vi möts av vår svensktalande lokalguide som kommer att guida oss genom gamla stans medeltida gränder och vi får se en av Dubrovniks främsta sevärdheter, Sponzapalatset. Det magnifika palatset påminner om republiken Dubrovniks storhetstid och har genom sin långa historia använts till allt ifrån bank till tullhus. Lunch på egen hand. Här finns gott om trevliga restauranger och caféer att välja mellan. Uppe på stadsmuren kan man gå runt hela Dubrovniks gamla stad. Muren är strax under två kilometer lång och upp till sex meter bred. Här kan du njuta av den magnifika utsikten. Längs med promenaden finns några fik och dryckesstånd där du kan ta en paus och svalka dig under promenaden.

Dubrovnik Stad
Dubrovnik

Dag 4. Efter frukost är det dags för en härlig båttur till ön Brac. Brac är Kroatiens tredje största ö som bjuder på en otroligt vacker natur omgiven av aprikosträd, olivlundar, branta klippor och lugna fiskebyar. Brac är främst känt för sin vita kalksten som förr i tiden var öns största handelsvara. Flera kända byggnader är delvis byggda av den kalkstenen, bl.a. Vita Huset i Washington. Ombord på båten serveras vi lunch med vin. Från båten kommer vi att ha en fantastisk utsikt över hela Makarska Rivieran. Till kvällen samlas vi återigen över en gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Efter frukost åker vi till nationalparken Krka som är en av de vackraste parkerna i Kroatien med sina många vattenfall och lummigt gröna natur. Vi möts av vår svensktalande lokalguide som kommer att visa oss runt i nationalparken och dess enastående natur. Under dagen äter vi gemensam lunch på en restaurang i nationalparken. Efter en trevlig dag kommer vi till Etnoland Dalmati. Här möts vi av vår guide som kommer att berätta om dalmatiernas historia och deras traditioner. Vi kommer att visas bland stenhus och få se hur hushållen sköttes. Därefter kommer vi att delta i en vinprovning och bjudas på en traditionell dalmatisk middag.

Nationalparken Krka

Dag 6. Efter frukost är dagen fri att njuta av Makarska på egen hand. Varför inte njuta av den två kilometer långa sandstranden? Lunch är bokad för oss och dukas fram på en genuin restaurang inte långt ifrån hotellet. Till kvällen samlas vi återigen för en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Efter frukost gör vi en utflykt till Imotski som är en charmig liten stad ca fyra mil från Makarska. Vi gör även ett besök på en vingård i närheten för en trevlig vinprovning. Till vinet kommer vi att få smaka på lokala delikatesser såsom ost och skinka. Åter på hotellet väntar gemensam middag.

Dag 8. Efter frukosten åker vi med vår buss till Splits flygplats där vi flyger direkt till Arlanda. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat buss.

 OBS! Ta med giltigt pass.

 

1 maj 2021 - 8 dagar

2-bäddsrum: 13 540 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

Om busstransfer resebyrån-Arlanda önskas tillkommer 150 kr. OBS ange detta i bokning!

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.