Glada änkan på Nöjesteatern i Malmö

1 oktober 2021 - 3 dagar

Nöjesteatern i Malmö firar 80 år med en oförglömlig operett som spelats på världens största scener – Glada Änkan!

Sedan premiären 1905 har den förgyllt världen med sina charmiga karaktärer, sin sorglösa handling och storslagna operettfinaler. Glada Änkan utspelar sig i 1900-talets första decennium i det glada Paris. Den unga, förtjusande och nyblivna änkan Hanna Glawari, spelad av Frida Engström, har lämnat sitt hemland och lever ett lättsamt liv med beundrare från hela världen. Baron Zeta från hemlandets ambassad har fått i uppdrag att se till att den unga änkan gifter sig med en pontevendrisk herre för att säkerställa att arvet stannar i hemlandet.

Den mörke och vackre Greve Danilo Danilovitj, spelad av Thomas Järvheden, är den som anses lämplig för uppdraget – något han själv inte är lika förtjust. Danilo är en ung man som gärna spenderar nätterna på parisiska nattklubben Maxim i sällskap av nattklubbsägaren Emanuell, spelad av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

För Danilo borde kärlek vara en del av ett äktenskap och han gör sitt bästa för att, istället för att själv gifta sig med Änkan Glawari, åtminstone se till så att ingen annan heller gör det. Danilo och Hanna upptäcker snart att de har något gemensamt och inte helt oproblematiskt finner de varandra i det glada Paris. Men räcker det för ett giftermål?

Reseschema

Fredag. Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10. Resan går söderut, förbi Linköping, längs Vätterns glittrande vatten till Hooks Herrgård där lunch serveras. Färden går vidare till Malmö för middag och övernattning på centralt belägna Scandic Sankt Jörgen. 

Lördag. Efter frukost beger vi oss över den spektakulära Öresundsbron till Köpenhamn. Här ges tid att utforska den pulserande staden, strosa på Strøget, gå på Tivoli eller museer. Varför inte njuta av Smørrebrød till lunch? Under eftermiddagen åker vi tillbaka över bron. Gemensam middag på vårt hotell innan färden går till Nöjesteatern för att njuta av en härlig föreställning!

Söndag. Efter frukost går resan till Gamla Linköping och lunch serveras i fin gammeldags miljö på Hallbergska Wärdshuset. I den kulturhistoriska miljön finns en gammeldags handelsbod, hantverkare och det viktigaste av allt……Cloettas utförsäljning! Åter i Stockholm omkring klockan 19. 

Lunch ingår ej dag 2.

Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

På denna resa krävs medtagande av giltigt vaccinationspass, för mer info se www.covidbevis.se.

1 oktober 2021 - 3 dagar

2-bäddsrum: 5 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.