Lofoten med kryssning i Trollfjorden

25 juli 2021 - 7 dagar

Vi hoppades i det längsta att vi skulle kunna genomföra resorna till Lofoten men då vi i dagsläget endast kommer in i Norge om vi är fullvaccinerade är vi tvungna att ställa in resan. Många resenärer har inte hunnit få sin andra spruta.
Vi har redan nu datum klart för resan nästa år:
1 augusti 2022

Följ med till det saltstänkta Lofoten med många underbara naturscenerier. Här finns djupa fjordar, vackra fjäll och ljusa kvällar. Under resan till Lofoten färdas vi omväxlande vid öppet hav, djupa dalar, fjordar, sund och höga berg i gudomligt vacker natur. Lofoten har idylliska fiskelägen, ett mycket rikt fågelliv och är ett omtyckt turistmål. Under resan upplever du Lofoten som ett sagoland. Detta landskap är otroligt vackert med frodig grönska och dramatiska svarta fjäll som stupar rakt ner i havet.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.30, Uppsala kl. 8.30

Dag 1. Färden går norrut och lunch serveras på Södra Berget i Sundsvall. Färden går vidare längs Höga Kusten, förbi Örnsköldsvik och Umeå. Vid ankomst till Skellefteå och Quality Hotel Skellefteå tilldelas våra rum och en sen middag serveras.

Dag 2. Efter frukost väntar en dag av intryck. Vi stannar för bensträckare i ett av våra svenska Världsarv, Gammelstads Kyrkstad utanför Luleå. Färden går vidare till och åker längs Kalixälven till Jockfall restaurang för lunch. Vi gör ett kort stopp vid Charlotte Kalla-statyn i Tärendö och möjlighet till eftermiddagsfika väntar i Masugnsbyn. Middag och övernattning på Scandic Hotell Ferrum i Kiruna.

Efter en lång dag med vackra synintryck väntar övernattning och gemensam sen middag på Scandic Ferrum Kiruna. 

Dag 3. Frukost dukas fram och därefter bär det av genom Lappland, Sveriges sista vildmark. Under dagen ges möjlighet till lunch och sedan går färden längs Torne Träsk och Abisko nationalpark. över Riksgränsen till Norge. Vi stannar till för lunch på Tjeldsundbrua i Evenskjer. Nu väntar en dag med fantastiska naturscenerier med majestätiska berg, kristallklara vatten och vita stränder på vår väg till Lofoten. Inte att förglömma är det speciella ljus som råder i öriket, ett ljus som fått många resenärer att återkomma till Lofoten. Till Lofoten kommer också konstnärer från hela världen, fascinerade av de härliga färgerna i den unika naturen. Framme i Svolvaer tilldelas våra rum och middag dukas fram på Thon Hotel Lofoten.

Dag 4. Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar hand om oss hela dagen. Vi åker runt fjordar och längs vita stränder och bakom varje kurva ser vi nya vyer, den ena vackrare än den andra. Vi kommer till Sakrisö och resan fortsätter förbi Reine, som kallas konstnärernas paradis. Vi får med oss matsäckspaket från hotellet som vi äter under dagen. Till kvällen väntar en tre timmars kryssning i Trollfjorden, en av de mest spektakulära båtturer i världen! Vi har stor chans att se havsörn på nära håll. Ta med varma kläder för denna tur.

Enklare middag ombord bestående av fisksoppa och flatbröd. Åter till hotellet i Svolvaer väntar en god natts sömn.

Dag 5. Efter en tidig frukost lämnar vi Lofoten och nu väntar färjefärd från Svolvaer till Skutvik. Resan går vidare med buss på norska fastlandet och vidare in i Sverige. Efter en lång dag med vackra synintryck väntar övernattning och gemensam, sen middag på Hotell Laponia, Arvidsjaur.

Dag 6. Efter frukost beger vi oss söderut, omgivna av vacker natur, längs vattendrag och genom skogar. I närheten av Vilhelmina bjuds det lunch innan vi far vidare förbi Dorotea och Ramsele till Sundsvall. Middag och övernattning på anrika Hotel Knaust.

Dag 7. En tidig frukost dukas fram och vi beger oss söderut till Murberget, Västernorrlands museum där vi möter utställningar om historia, slöjd och sägner från dåtid till modern tid. Vi fortsätter sen till det genuina fiskeläget Mellanfjärden. Här serveras lunch på Restaurang Sjömärket. Åter i Stockholm omkring klockan 19.

Lunch ingår ej dag 5.

OBS! Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

OBS! Hotelländring från 2020 års katalog:

Scandic Ferrum, KIRUNA Dag 2

Hotell Laponia ARVIDSJAUR, Dag 5

25 juli 2021 - 7 dagar

2-bäddsrum: 13 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.