Östergötlands pärlor med Göta Kanal, Norrköpings Konstmuseum, Reijmyre Glasbruk, Vadstena och Ellen Key

3 september 2021 - 3 dagar

Tyvärr måste vi ställa in resan till Östergötlands Pärlor 6 augusti.
Detta pga att ställen vi skulle besök är för små för att med dagens restriktioner kunna ta emot oss.
Det är tråkigt men vi hoppas kunna genomföra resan 3 september.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10

Fredag. Färden går till Rejmyre. Arbetet är i full gång i glashyttan på Reijmyre Glasbruk där vi ser produktionen, från glödande glasmassa till vackra färdiga produkter. Vi inspireras av den hantverksskicklighet som glasblåsarna visar! Turen slutar i butiken där det alltid finns bra erbjudanden till fabrikspriser.

Lunch dukas fram på Rejmyre Gestgifveri och sedan ges tid i Hantverksbyn. I glasbrukets gamla lokaler har hantverksbyn vuxit fram. Här kan du botanisera bland flera butiker såsom Smedja med garveri, Antikaffär, Klädbod, Presentbod, Silversmed, Konst & Konsthantverk samt se utställningar i Engelska magasinet.

Resan går vidare till Norrköpings Konstmuseum som hyser en av landets finaste samlingar svensk modernism med namn som Sigrid Hjertén, Einar Jolin, Isaac Grünewald m.fl.

Resan fortsätter till Linköping för middag och övernattning på centralt, vackert belägna Quality Hotel Ekoxen. Middag dukas fram.

 

Lördag. Efter frukost åker vi till Ellen Keys Strand som ligger vackert vid Vättern. Ellen Key var en världsberömd visionär, författare, pedagog, fredsivrare och kvinnosakskämpe. Hon lät bygga sitt älskade Strand i början av förra seklet och det är inspirerat av Italien, jugend, den svenska herrgården och inte minst hennes eget barndomshem Sundsholms herrgård. Här får vi en intressant visning. 

Färden fortsätter och i Vadstena stannar vi för lunch. Tillsammans med vår reseledare gör vi en promenad i den välbevarade trästaden med sina kullerstensgränder, imponerande Vasaborg och Heliga Birgittas klosterområde. Tillbaka på vårt hotell väntar gemensam middag.

 

Söndag. Efter frukost ges tid att upptäcka Linköping. Hotellet ligger jämte Trädgårdsföreningens vackra park och en bit längre bort ligger den gamla stadskärnan. Sedan går färden till Gamla Linköping med sin gammaldags charm. I den kulturhistoriska miljön finns en gammeldags handelsbod, hantverkare och det viktigaste av allt… Cloettas utförsäljning! Vi fortsätter till Borensberg i Östergötland där vi gör ett besök på Brunneby musteri med sitt stora sortiment av safter, marmelader m.m.

Vi går ombord på M/S Wasa Lejon som avgår klockan 14. Nu väntar en härlig tur på Göta Kanal med inte mindre än nio slussar och två akvedukter.

En sen lunch serveras ombord omkring klockan 14.15.

Vår buss möter oss i Berg klockan 17.30. Vi gör ett kortare stopp vid Stavsjö med möjlighet till fika/mat etc. (ingår ej i resans pris).

Åter i Stockholm omkring klockan 21.

3 september 2021 - 3 dagar

2-bäddsrum: 4 380 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt


Fler avresor

6 augusti 2021

Praktiska upplysningar

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.