Tomas Ledin i Dalhalla

29 juli 2021 - 2 dagar

Inställd konsert pga Covid - 19. Samtliga resenärer är meddelade, full återbetalning sker.

Räkna med allsång, minnen och folkfest. Allt annat vore otänkbart när Tomas Ledin åker ut på sommarturnén “En Nådens Sommarkväll – Alla klassiska hits”. Efter de kritikerrosade succéerna med krogshowen “Skarpt läge” och inte minst vinterns största svenska publiksuccé, långfilmen “En del av mitt hjärta”, baserad på Tomas Ledins låtskatt, är efterfrågan på en turné enorm. I sommar är det äntligen dags.

Tomas Ledin är tätt förknippad med svensk sommar. mycket tack vare nationalmonumentet Sommaren är kort, men även långt många fler älskade melodier än så, från “Blå, blå känslor” till “En dag på stranden”.

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 12

Dag 1. Bussen kör till Sala där kaffe och smörgås serveras. Färden går vidare och i Falun tilldelas våra rum på hotellet. Middag serveras och sedan beger vi oss till det gamla kalkbrottet som byggts om till en av landets vackraste konsertlokaler, Dalhalla. 

För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990. Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. 

I pausen finns förfriskningar till försäljning. Tillbaka på hotellet väntar en god natts sömn.

 

Dag 2. Frukost dukas fram. Färden går till Carl Larssons hem i Sundborn, ett allkonstverk som Carl och Karin Larsson skapat tillsammans. Med sitt måleri har Carl Larsson gett oss en nationalskatt. Karin var utbildad på Konstakademin i Stockholm men vid hennes makes sida kom hennes konstnärliga uttryck mer att kretsa kring hemmet. De flesta textilier på gården är skapade av Karin, som också ritade en del möbler. Vi får en visning av huset och lunch serveras på Hyttstugan. Åter i Stockholm omkring klockan 18.30.

 

Pris per person i dubbelrum:                             3 690:- 

Tillägg för rum för eget bruk:                             300:-

29 juli 2021 - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 690 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.