Rhapsody In Rock återvänder till Dalhalla!

31 juli 2021 - 2 dagar

Resan är tyvärr inställd.

Det är nu elva år sedan Robert Wells och Rhapsody In Rock stod på Dalhallas scen. Under åren 1998-2010 var Robert Wells konsert projekt en stor del av arenans program . Med symfoniorkestrar, svenska och utländska sånggäster, dansare, specialkomponerade fyrverkerier, stuntmän, TV inspelningar och skräddarsydda scener har Rhapsody In Rock satt sin tydliga markering i Dalhallas historia. Robert Wells och hela ensemblen har sedan 1998 rekordet i antal framträdanden med 59 konserter varav 55 utsålda. TV konserterna har visats i Norden men även Kina och USA som har förstått att Dalhallas scen är unik i sitt slag.

Med 2019 års stora turnésuccé i bagaget återvänder man nu till Dalhalla med en festföreställning som går All In och specialkomponeras för Dalhalla.

Med 50 talet medverkande och hemliga sånggäster kommer publiken tas med på en musikalisk och spektakulär resa i äkta Rhapsody In Rock känsla.

Reseschema

avresa från Stockholm kl. 12

Dag 1. Bussen kör till Sala där kaffe och smörgås serveras. Färden går vidare och i Falun tilldelas våra rum på hotellet. Middag serveras och sedan beger vi oss till det gamla kalkbrottet som byggts om till en av landets vackraste konsertlokaler, Dalhalla. 

För 360 miljoner år sedan föll en meteor från rymden. Den föll över Dalarna och resultatet blev Siljansringen och den omkringliggande Siljansbygden. Hela traktens berggrund påverkades och bildade en spännande sammansättning i färgrika vertikala ränder som är olika jord­ och berglager, varav kalk har blivit lätt att komma åt. Dalhalla, eller Draggängarna som det tidigare hette, är namnet på ett f d kalkbrott, mitt i skogen utanför Rättvik, där brytningen upphörde 1990. Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. 

I pausen finns förfriskningar till försäljning. Tillbaka på hotellet väntar en god natts sömn.

 

Dag 2. Frukost dukas fram. Färden går till Carl Larssons hem i Sundborn, ett allkonstverk som Carl och Karin Larsson skapat tillsammans. Med sitt måleri har Carl Larsson gett oss en nationalskatt. Karin var utbildad på Konstakademin i Stockholm men vid hennes makes sida kom hennes konstnärliga uttryck mer att kretsa kring hemmet. De flesta textilier på gården är skapade av Karin, som också ritade en del möbler. Vi får en visning av huset och lunch serveras på Hyttstugan. Åter i Stockholm omkring klockan 18.30.

 

 

31 juli 2021 - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 690 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.