Opera på Skäret ger Turandot, vi bor på Grythyttans Gästgivaregård

8 augusti 2021 - 2 dagar

Opera på Skäret ställs in även i år. Berörda resenärer är meddelade, full återbetalning sker.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 9.30

Vid stranden av sjön Ljusnaren mitt i Bergslagen ligger ett unikt operahus. I denna klassiska gruv- och skogsbygd har Opera på Skäret under de senaste sexton åren etablerat sig som Sveriges ledande sommaropera. Här spelas varje sommar de stora verken ur operahistorien. Sångare från världens alla hörn kommer för att sjunga i det mytomspunna operahuset med sin numera världsberömda akustik. Sommarens föreställning är Giacomo Puccinis storslagna opera om den grymma prinsessan Turandot. Dramatik och smäktande arior där den älskade tenorarian Nessun Dorma med dess berömda klimax utgör den musikaliska höjdpunkten.

Opera på Skäret utlovar internationella sångare på toppnivå i två lag under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato.

Söndag. Färden går till Ramnäs för lunch. Resan går vidare till Skärets operascen som är inomhus. Vi intar våra parkettplatser och njuter av årets fantastiska operaföreställning Puccinis Turandot som börjar klockan 15. Föreställningen är omkring 3 timmar inklusive paus. Sedan väntar trerätters middag och övernattning på Grythyttans Gästgivaregård.

Måndag. Efter frukost ges tid att ta en promenad i Grythyttan innan vi tar farväl av den mysiga miljön. Vi kommer till Loka Brunn för en guidad tur på området och i museet, brunnsdrickning, och lunch i den anrika miljön. Åter i Stockholm omkring klockan 18.30.

 

8 augusti 2021 - 2 dagar

2-bäddsrum: 4 440 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

Praktiska upplysningar

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.