Södra England med pittoreska kuststäder, ljuvliga trädgårdar och legendariska författare

12 september 2021 - 5 dagar

Resan i maj är inställd pga Coronans verkningar, samtliga resenärer är kontaktade och full återbetalning sker.
Alternativt ombokning till senare datum 12 september 2021.

Reseschema

Dag 1. Vi flyger direkt till London. Väl framme möter vår egen buss. På vägen ner till sydkusten besöker vi Rudyard Kiplings hem –Bateman’s. Kipling föddes 1865 i Indien. Han blev kanske mest känd för sin novellsamling Djungelboken, vilken Walt Disney filmatiserade 1967. Rudyard Kipling fick Nobelpriset i litteratur 1907, då endast 41 år gammal och därmed den yngste pristagaren någonsin. Vi ser oss om i hans hem som i stort är bevarat som han lämnade det vid sin död. I Eastbourne bor vi på ett trevligt mellanklasshotell som ligger vid strandpromenaden. Middag serveras på hotellet.

Dag 2. Efter vår frukost har vi tid att på egen hand upptäcka Eastbourne. Det är en charmig kuststad, känd för sitt milda klimat och soliga väder. Den har varit en populär semesterort i över hundra år. Vi samlas åter för att göra en utflykt till Great Dixter. Här släppte trädgårdslegenden Christopher Lloyd loss alla tyglar och skapade sina egna regler. Det är en trädgård så lustfylld, vacker och rolig på en och samma gång. Färgkoordineringen lyser med sin frånvaro och vid första anblicken känns det som att någon helt har tappat kollen. Men det är förstås inte så, allt är högst medvetet och uttänkt. Vi får se lekfullt formklippta idegransfigurer, inbjudande gångar mellan höga häckar och murar som ger en lugn bakgrund åt planteringar med ofta dramatiska färgkombinationer.

Efter en härlig eftermiddag åker vi vidare till Rye, en liten charmig stad med korsvirkeshus. Här stannar vi en stund och de som vill kan dricka te på något av stadens tehus, eller varför inte ta en pint på någon av de trevliga pubar som finns här. Middag på hotellet dukas fram.

DAg 3. Efter frukost går färden till Charleston farm. Här vistades Bloomsburygruppen med Virginia Woolfs syster Vanessa Bell och hennes älskare Duncan Grant som centralgestalter. Det var en grupp brittiska intellektuella som från cirka 1905 fram till tiden för andra världskriget bildade en informell krets som hade ett tydligt inflytande på kulturlivet, en dåtida kulturelit. Vanessa, som själv var konstnär, levde på gården tillsammans med konstnären Duncan Grant. Hela huset är ett enda stort konstverk, kraftfullt bemålat av sina innehavare. Trädgården lever och frodas fylld med skulpturer och andra konstverk. Vi visas runt i huset och får höra om hur det var när Bloomsburygruppen levde och verkade här.

Vi fortsätter västerut till Brighton. Vi upptäcker shoppingdistriktet the Lanes med anor från 1600-talet och kanske smakar det gott att äta lunch på någon trevlig pub, varför inte prova en frasig ”fish and chips”?

Vi samlas åter för att besöka den ikoniska byggnaden the Royal Pavilion. Ett lustslott med orientaliska influenser som den vidlyftige prinsen av Wales, sedermera Georg IV, lät uppföra. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Efter frukosten går färden ut på den engelska landsbygden till det omtalade Sissinghurst Castle. Trädgården anlades av författarinnan Vita Sackville-West och hennes make Harold Nicolson under 1930-talet. Trädgården är indelad i olika rum och många tycker att den vita trädgården med mestadels vita blommor är vackrast. Här har vi tid att strosa runt, njuta av lugnet och de vackra anläggningarna. På väg hem till Eastbourne och hotellet stannar vi till i en av de små charmiga engelska byarna som vi passerar. Middag på hotellet.

Dag 5. Frukost smakar bra och sedan har du förmiddagen på egen hand i Eastbourne. Kanske passar det att göra de sista inköpen innan det är dags att ta adjö av Eastbourne.

Vi besöker Chartwell – den legendariske premiärministern Winston Churchills hem som idag är ett museum. Huset är bevarat precis som Churchill lämnade det och stora delar av trädgårdarna som han arrangerade dem. Vi åker med ett sent direktflyg från London Gatwick till Arlanda. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat buss.

OBS! Vid bokning ange namn som det står exakt i passet, passet ska även tas med på resan.

 

 

12 september 2021 - 5 dagar

2-bäddsrum: 11 940 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

Om busstransfer resebyrån-Arlanda önskas tillkommer 150 kr. OBS ange detta i bokning!

Praktiska upplysningar

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.