Höstresa till Härjedalen med vandring i Funäsfjällen

16 september 2021 - 4 dagar

Följ med på en härlig höstresa till vackra Härjedalen. Tre nätter bor vi på Eriksgårdens fjällhotell i Funäsdalen. Under våra dagar i fjällen upplever vi vackra vyer och gör trevliga utflykter. En av dagarna väntar fjällvandring med vandringsguide. Vi kommer även att få en guidad tur i Myskoxhägnet, uppleva samisk kultur, visning av Härjedalens Fjällmuseum, åka gondol upp till Funäsberget och mycket mer! 

Reseschema

Torsdag. Avresa från Stockholm kl. 8, Uppsala kl. 9.

Färden går norrut förbi Gävle och in i Hälsingland. Här serveras lunch på trevliga Alfta Gästgiveri. Under sen eftermiddag är vi framme i Funäsdalen och checkar in på Eriksgårdens fjällhotell där vi kommer att bo tre nätter. Hotellet har en härlig spaavdelning som har öppet dagligen mellan kl 15.00- 20.00. Här finns det en simbassäng, bubbelpool, torr- och ångbastu. Vi serveras en tvårättersmiddag i den mysiga restaurangen som inger en gedigen fjällkänsla. 

Fredag. Efter en riklig frukostbuffé är det dags för en härlig vandringstur. Vi möts av vår vandringsguide som kommer att ta oss på en tur som är cirka fem kilometer. Det är en vacker, relativt lättgången vandring genom ett välbevarat säterområde i fjällterräng. Ungefär halvvägs, efter att vi passerat Övre och Nedre Torrbergvallen, når vi en rullstensås som kallas Vitäggen som ringlar sig längs Mittåns dalgång. Åsen bildades av det kraftigt strömmande vattnet i en älv under inlandsisen när den smälte. Längs Vitäggen kan man höra och se olika vadarfåglar. Djupdalsbäcken erbjuder gott och kallt dricksvatten som vi kan smaka. Vandringen passerar Kuppvallen och Storkläppsvallen. Turen avslutas vid Djupdalsvallens våffelstuga. Där dagens lunch består av nygräddade frasiga våfflor. Vår buss kör oss tillbaka till hotellet. Passa på att njut av spaavdelningen eller luta dig tillbaka i lobbybaren framför brasan innan vi serveras tvårättersmiddag. 

Lördag. Frukost dukas fram och färden går till Tännäs by där vi besöker Myskoxhägnet. Vi möts av en kunnig guide som visar och berättar om myskoxarna. Från den höga rampen i visningshänget har vi möjlighet att studera djuren på nära håll. Det är en fantastisk naturupplevelse! Efter den guidade turen åker vi vidare för att inta vår lunch uppe på Funäsdalsberget, på restaurang Toppstugan. Vi åker upp med FunäsGondolen och har en enastående utsikt över hela Funäsdalen och fjällen runt omkring. Efter en god lunch promenerar vi på toppen av Funäsdalsberget cirka 500 meter för att besöka den samiska parken Lopme Laante. Här får vi möta den samiska kulturen, träffa renarna och besöka hantverksbutiken som säljer traditionellt slöjdhantverk. FunäsGondolen tar oss ned för berget och vi åker buss tillbaka till hotellet. Kanske lockar ett besök i Spaavdelningen innan vi serveras tvårättersmiddag. 

Söndag. Efter frukost checkar vi ut och åker den korta biten med buss till Härjedalens Fjällmuseum. Här får vi en guidad tur bland enastående samlingar som visas i vackra utställningar. Åter i Stockholm omkring klockan 21.

På denna resa är det viktigt att ha stabila och bekväma skor för vandringen. Lämpliga kläder för utomhusvistelse, för bl.a. vind och regn.  

Ta med vattenflaska och en ryggsäck.

OBS! uppge vid bokning om ni vill följa med på vandringsturen. 

Kostnad för vandringen är 250:- som inkluderar våffla och kaffe.

 

16 september 2021 - 4 dagar

2-bäddsrum: 6 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.