Vikbolandets struts i Östergötland  

2 juni 2022 - 1 dag

Följ med till Vikbolands Struts i Östergötland och upplev spännande möten och smakupplevelser!

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 9, Södertälje kl. 9.30, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10.30

Torsdag. Följ med till Vikbolandets Struts i Östergötland och upplev spännande möten och smakupplevelser! Färden går till Anneli och Niclas Nordqvists gård på Vikbolandet. Här finns idag över 100 strutsar som går fritt omkring i stora inhägnader. De vistas där större delen av året. Avelsdjuren värper och det gamla mjölkrummet på gården har byggts om till kläckeri, där äggen ruvas och kläcks. Besöket börjar med guidning bland strutsarna där vi får veta mer om jordens största fågel. 

Efter visningen är det dags för lunchen. Menyn består av marinerad grillad strutsfilé, potatisgratäng, sallad och måltidsdryck. Efter varmrätten väntar kaffe/te med strutsäggskaka eller strutsäggsglass tillverkad av Sänkdalens gård. 

Efteråt finns möjlighet att handla i gårdsbutiken där det bland annat säljs strutsfilé, strutssalva, hantverk och presentartiklar.

Åter i Stockholm omkring klockan 18.00.

 

2 juni 2022 - 1 dag

1 290 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.