Dalslands Kanal och Läckö Slott

9 juni 2022 - 3 dagar

Resan är inställd, berörda resenärer är meddelade.

Reseschema

Torsdag. Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9.

Färden går nu söder om Mälaren till Västergötland. Lunch dukas fram på en av Sveriges äldsta gästgivargårdar – Forshem. Vi fortsätter till Läckö slott, vackert beläget på en udde vid Vänern. Här möter en guide oss och vi får en intressant visning av slottet. Middag och övernattning på Quality Hotel Vänersborg.

Fredag. Frukost smakar bra och sedan väntar besök på Dalslands Konstmuseum. Här ryms det bästa av landskapets konst- och hantverkshistoria, måleri, silver, allmogemöbler, bruksföremål, keramik och trä. Museet har två stora konsthallar och ett mindre galleri där utställningarna växlar. Sedan går vi ombord på vår båt för en tur på Dalslands kanal som många anser vara världens vackraste kanal med sina 254 km och 31 slussar. En enda mil är grävd kanal och resten är naturligt sjösystem.

Båtturen startar i vid kanalens största sevärdhet Akvedukten i Håverud, en genialisk lösning på ett stort problem. Det verkade inte möjligt att bygga en kanal och slussar här p.g.a. den mjuka berggrunden och den djupa kanjonliknande dalen där älven störtade fram. Den ansvarige för projektet, Nils Ericsson, förordade att en akvedukt skulle byggas över den svåraste delen och att kanalens övre del skulle läggas på en hylla på berget. Detta gjorde man och nu finns även en järnvägsbro och en landsvägsbro på samma plats!

Under vår tur serveras lunch ombord. Omkring klockan 16 ankommer vi Bengtsfors och där väntar vår buss för färd till vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.

Lördag. Efter frukost beger vi oss till Gränna. Lunch serveras på Hamnkrogen och sedan väntar ett mycket intressant besök på Grenna Museum där vi får höra om stadens son S. A. André och hans ballongfärd. Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

9 juni 2022 - 3 dagar

2-bäddsrum: 5 790 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.