Grythyttans Gästgivaregård och Skultuna Fabriksbutiker

18 maj 2022 - 1 dag

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8. 

Färden går till Grythyttans Gästgivaregård som sedan 1641 har välkomnat gäster och är därmed ett av de äldsta gästgiverierna i Sverige!

Här njuter vi av en god lunch i den anrika miljön. Under eftermiddagen kommer vi till Skultuna Fabriksbutiker.

Sedan år 1607 har Skultuna Messingsbruk legat på samma plats utmed Svartån i Västmanlands län. Bruket är idag ett av Sveriges populäraste turistmål där du hittar Skultuna Flagship Store med tillhörande museum, Å-Café samt Outletbutiker. Det är den enda platsen i världen där du kan handla alla Skultunas produkter till fabrikspriser samt hitta ett stort utbud av andrasortering. De luftiga fabrikslokalerna från 1800-talet totalrenoverades 2015 och har sen dess fyllts av designprodukter från bland annat HAY, DBKD, Marimekko, Klong, Orrefors Kosta Boda, och Paradisverkstaden.

I Outletbutiken hittar du utgående sortiment och andrasortering av bland andra Skultuna, Ernst, Stutterheim, Happy Socks, Paradisverkstaden, Ekelunds, Snö of Sweden och Sagaform. På området finns dessutom Iittalas stora outletbutik, fylld med produkter från bland annat Rörstrand, Arabia och Fiskars.

Åter i Stockholm omkring klockan 20.

18 maj 2022 - 1 dag

1 190 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.