Konst i Villa Akleja med Claes Moser

18 maj 2022 - 1 dag

Resan är inställd, berörda resenärer är meddelade.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 9.30. 

Färden går till Vaxholm och Villa Akleja som 1901 uppfördes av konstnären J A G Acke. Han använde villan som ateljé och vinterbostad fram till sin död 1924. Villa Akleja har spelat en stor roll som mötesplats och träffpunkt för det tidiga 1900-talets ledande kulturpersonligheter kring Acke och hans hustru Eva (Eja). Acke var en idérik mångfrestare och lämnade ingenting oprövat i konstens värld. Till skillnad från många av sina samtida fastnade Acke aldrig inom något specifikt fack utan utvecklades ständigt. Vid den manshöga öppna spisen med sitt minne av målarprinsen Eugen i form av en inmurad champagnekork, återfinns målningen Swedenborgs vision inför vilken Ackes livsande slocknade en septemberdag 1924. Villa Akleja är kulturminnesmärkt inför framtiden. 

Vi välkomnas av Claes Moser och hans fru Sanna. Claes berättar om livet i Villa Akleja och möten med vännerna Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Gustaf Fröding och Verner von Heidenstam. 

Här finns även världens mest omfattande samling med verk av Marie Krøyer. Samlingen hittades i en mapp på en vind i Dalarna.

Vi bjuds kaffe med kaka och njuter av konsten. 

Lunch serveras i Vaxholm och sedan finns tid för egna strövtåg i den pittoreska bebyggelsen. Åter i Stockholm omkring klockan 16.

18 maj 2022 - 1 dag

1 490 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.