Lars Lerins Sandgrund med Mårbacka och Grythyttans Gästgivaregård

10 juni 2022 - 2 dagar

Reseschema

Fredag. Avresa från Stockholm kl. 9, Södertälje kl. 9.30.

Färden går till Örebro och lunch serveras på Karlslunds herrgård. Resan går vidare till Karlstad för en guidad tur i Lars Lerins Konsthall Sandgrund. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. När och fjärran finns på samma plats. Fyllda av intryck åker vi till vårt centralt belägna hotell Scandic Winn Karlstad. Vi samlas för gemensam middag på hotellet.

Lördag. Efter frukost går färden till Selma Lagerlöfs Mårbacka för en guidad tur. Vi fortsätter till Grythyttans Gästgivaregård där lunch dukas fram. Grythyttans Gästgivaregård grundas 1641 på order av Drottning Kristina som befaller att det med jämna mellanrum skall anläggas gästgivaregårdar och krogar på lämpliga avstånd efter vägen. Utöver stallplatser och förtäring skulle varje Gästgivaregård erbjuda tre olika boendeklasser; en för adliga ståndspersoner, en för annat hederligt folk och en för gemene sällskap.  

Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

 

10 juni 2022 - 2 dagar

2-bäddsrum: 2 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.