Klassikern Rhen och Mosel, med buss

14 maj 2022 - 7 dagar

Ang avresan i maj: På grund av ökande av Covid i framförallt Tyskland ställs resan in, berörda resenärer är underrättade.

Rhen – Moseldalen är ett av Europas vackraste områden med gamla borgar och stora vinfält längs sluttningarna. Vi njuter av det vackra landskapet och gör utflykter med buss samt en båttur på Rhen. I staden Rüdesheim med sin genuina atmosfär och sitt vackra läge vid Rhen bor vi på Central Hotel i fyra nätter. Naturligtvis provar vi traktens kända viner och från uteserveringarna hörs kända sånger av duktiga musiker!

Reseschema

Lördag.

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10.

Färden går till Stavsjö där vi stannar för möjlighet till kaffe. Resan fortsätter genom Sverige förbi Norrköping och Linköping. I Ödeshög stannar vi för tillfälle till lunch. Vidare ned till Ljungby där vi stannar för möjlighet till eftermiddagsfika. Väl framme i Trelleborg åker vi ombord på TT-Lines fartyg, tilldelas våra hytter och samlas för gemensam middag som består av väl tilltagen buffé inklusive ett glas vin/öl. Ombord finns shop och bar. Båten avgår klockan 22.                 

Söndag. Frukost serveras och fartyget anländer till Travemünde. Snart passeras Hansastaden Lübeck och så småningom Hamburg, Hannover och Göttingen. Vi stannar för nödvändiga kaffe- och lunchraster. Sen eftermiddag kommer vi till Rüdesheim för övernattning på Central Hotel i fyra nätter. Trerätters middag serveras på hotellet samtliga kvällar.

Måndag. Efter frukost åker vi med linbanan (kabiner för två personer) upp på vinberget. Vi promenerar nedför vinbergen, ta bekväma skor, lutningen är delvis brant i bergen och vi går även nedför i trappor. Från höjderna har vi en betagande utsikt över Rhendalen. Lunch serveras på Rebenhaus med en fantastisk utsikt över Rhen. Tillbaka i Rüdesheim ges egen tid. Innan middagen går vi till en närbelägen vinkällare för provning av tre viner. Middag serveras på hotellet.

Tisdag. Frukost serveras och sedan gör vi en båttur på Rhen i ca 1.5 timme. Vi färdas i behaglig takt genom ett av Europas vackraste områden med gamla borgar och stora vinfält längs sluttningarna. Båten lägger till i Sankt Goarshausen där bussen möter oss. Vi åker upp på den sägenomspunna klippan Loreley, där jungfruns sång lockade sjömän i fördärvet. Under eftermiddagen kommer vi till besökscentret på Asbach-Uralt, här ser vi film och provsmakar cognac (som här kallas Weinbrand) naturligtvis ges möjlighet att handla. Sedan dukas middag fram på hotellet.

Onsdag. Efter frukost är det dags för en tur längs Rhen till Koblenz. Här ser vi Deutsches Eck där Rhen möter Mosel. Färden går vidare genom kända vindistrikt längs Moseldalen och vår väg kantas av de vackraste vyer. I den mysiga korsvirkesstaden Bernkastel ges tid för lunch och shopping. Sedan beger vi oss till vinbonden Alfred Port för vinprovning under svensktalande ledning. Tillbaka i Rüdesheim väntar middagen.

Torsdag. Efter frukost är det dags att ta farväl av dessa fantastiska trakter för denna gång. Tillfälle till lunch ges under dagen och om tid finns så stannar vi vid en stormarknad med ett enormt utbud av mat och framförallt dryckesvaror till bra priser. Sedan går vi ombord på TT-Lines fartyg i Travemünde. Middag i form av buffé inklusive ett glas vin/öl och sedan väntar en god natts sömn. 

Fredag. Frukost står framdukad och båten angör kajen i Trelleborg. Vi åker samma väg hem som vi åkte på utresan. Vi stannar för möjlighet till kaffe i Ljungby, lunch i Ödeshög och bensträckare. Denna dag ingår inga måltider. Åter i Stockholm omkring klockan 18. 

Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

 

14 maj 2022 - 7 dagar

2-bäddsrum: 9 890 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

Önskas utsideshytt tillkommer 600:- /hytt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.