Norrköpings Konstmuseum och Löfstad Slott

5 maj 2022 - 1 dag

Resan i maj är inställd, berörda resenärer är meddelade.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10.

Museets historia började vid sekelskiftet med en generös donation av Pehr Swartz, känd snusfabrikör och hängiven konstälskare. Hans gåva av flera hundra välkända konstverk ställdes ut i Villa Swartz, som då var både museum och bibliotek. 1946 flyttade museet till den nuvarande museibyggnaden vid Kristinaplatsen. Samlingarna fortsatte att växa med fokus på 1900-tals konst. Därför har konstmuseet idag en av landets bästa samlingar av svensk modernism. De flesta av våra nyskapande och mest uppmärksammade konstnärer finns representerade här.

Berömda verk som Isaac Grünewalds Det sjungande trädet möter framtida klassiker som till exempel Lena Cronqvists Ormbunkar. Den kronologiska hängningen blandas med fördjupningar kring till exempel konstnärsgrupper eller stilriktningar.

En guide visar oss den permanenta utställningen. 

Sedan går färden till Löfstad Slotts Värdshus där lunch serveras. 

1926 stannade tiden på Löfstad slott. Slottet vilar nu i sin park, oberört av tidens gång. En guide tar oss med på en resa tillbaka genom seklerna. 1926 dog Emilie Piper som var slottets sista ägarinna. Slottet byggdes på 1600-talet och har sedan dess aldrig sålts, vilket gör slottet unikt. Tack vare en önskan i den sista ägarinnans testamente har slottet kunnat förbli levande.

Åter i Stockholm omkring klockan 18.

5 maj 2022 - 1 dag

1 490 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.