Orphei Drängars Vårkonsert

10 april 2022 - 1 dag

OBS! Fel datum i katalogen, korrekt är söndag 10 april.

Reseschema

Avresa från Södertälje kl. 9, Stockholm kl. 10, Uppsala kl. 11.

Dagen börjar på Ulva Kvarn där hantverkare inom olika områden presenterar sina alster i den vackra kvarnbyggnaden från 1700-talet samt kringliggande hus. Här finns glashytta, smedja och keramiker. Lunch serveras i Borgens Restaurang och Festsalar. Sedan beger vi oss till Uppsala Konsert och Kongress  för att njuta av Orphei Drängar och gästartister. OD erbjuder publiken musik med igenkänning såväl som nya bekantskaper, och återigen spänner kören sin konstnärliga båge. Därutöver förstås ett knippe vårsånger för att hylla den vackra våren och den annalkande ljusa försommaren.

Orphei Drängar och Uppsala Blåsarsymfoniker bjuder in till vårkonsert med ett spännande program!
Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och världen.
Uppsala Blåsarsymfoniker är en av Sveriges främsta blåsorkestrar och har sedan starten i början på 2000-talet verkat inom den rika svenska blåsmusiktraditionen. Orkestern lägger stor vikt vid att framföra originalverk för blåsorkester med ett modernt sound men trivs minst lika bra inom den klassiska blåsmusikrepertoaren. Under de senaste åren har orkestern tävlat med stor framgång och har vunnit SM ett flertal gånger samt representerar Sverige i både EM och VM för blåsmusik.
På konserten spelar Uppsala Blåsarsymfoniker musik av den brittiske tonsättaren Philip
Sparke, med hans stora verk Music of the Spheres som tar oss på en musikalisk resa genom tid och rymd.
Uppsala Blåsarsymfoniker och OD gör tillsammans ett uruppförande signerat den tidigare nämnde Philip Sparke till text av Edith Södergran. Sparke har med dikten Höstens sista blomma (i dess engelska översättning The last flower of autumn) skapat ett lyriskt och vackert musikstycke. Dessutom bjuds ni på ett par kända operakörer, där blåsorkesterns och körens klangliga prakt och storslagna uttryck står i fokus.
OD:s repertoar sträcker sig som brukligt vid vårkonserten från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken, och i tillägg ett knippe vårsånger för att hylla den annalkande vackra våren.

Vi hälsar er varmt välkomna till en musikaliskt innehållsrik vårkonsert!

Åter i Stockholm omkring klockan 18.

10 april 2022 - 1 dag

1 690 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.