Billy Elliot på SäffleOperan med Lars Lerins Sandgrund och Skultuna Fabriksbutiker

15 oktober 2021 - 2 dagar

SäffleOperan har fått den stora äran att framföra musikalen BILLY ELLIOT! Musikalen är liksom filmen, en hyllning till konsten som kraft och inspiration att förvandla livet bortom ens vildaste drömmar. En livsbejakande musikal med musik av ingen mindre än Elton John!
Billy är en 12 årig pojke som växer upp i en gruvstad i 1980-talets England. Staden befinner sig i förfall, och familjen har det svårt. Mamman är död sedan ett år och mitt i sorgen tvingas pappan och storebrodern kämpa för brödfödan medan en omfattande gruvstrejk präglar hela deras tillvaro. Som pojke förväntas Billy syssla med boxning eller något annat ”manligt”. Men när han på en boxningslektion råkar se flickorna träna balett i lokalen bredvid så tänder det en låga inom honom! Men balett? Han kunde inte valt en omöjligare dröm.
Musikalen Billy Elliot bygger på filmen med samma namn och har blivit en lika stor succé. Den har spelats på Londons West End och på Broadway i New York och prisats med bland annat tio Tony Awards. Musiken är komponerad av Elton John. Han hade inga problem att se parallellerna till sitt eget liv som talangfull arbetargrabb med konstnärliga ambitioner, när han skrev musiken till denna härligt livsbejakande dansmusikal.

Reseschema

Fredag. Avresa från Stockholm från Stockholm kl. 9.30, Södertälje kl.10.

Eftersom vi blir serverade en tidig middag på hotellet bjuds det denna dag på en enklare lunch i form av matig smörgås inklusive lättöl/Ramlösa och kaffe i Arboga. Sedan väntar besök på utställningshallen Sandgrund som presenterar Lars Lerins verk. Han anses vara en av de främsta inom akvarellmåleri! Hans akvareller lockar med det mästerliga ljusdunklet från Lofotens kyla, Indiens värme, barndomens värmländska skogar och Irans okända marker. Nära och fjärran finns på samma plats. Väl framme i Säffle tilldelas våra rum på First Hotel Royal. En tidig middag serveras innan vår buss tar oss till närbelägna Medborgarhuset och SäffleOperans föreställning.

Lördag. Frukost dukas fram och färden går österut. Lunch serveras på Restaurang Svampen med en härlig utsikt över Örebro. Under eftermiddagen kommer vi till Skultuna Fabriksbutiker. Sedan år 1607 har Skultuna Messingsbruk legat på samma plats utmed Svartån i Västmanlands län. Bruket är idag ett av Sveriges populäraste turistmål där du hittar Skultuna Flagship Store med tillhörande museum, Å-Café samt Outletbutiker. Det är den enda platsen i världen där du kan handla alla Skultunas produkter till fabrikspriser samt hitta ett stort utbud av andrasortering. De luftiga fabrikslokalerna från 1800-talet totalrenoverades 2015 och har sen dess fyllts av designprodukter från bland annat HAY, DBKD, Marimekko, Klong, Orrefors Kosta Boda, och Paradisverkstaden. I Outletbutiken hittar du utgående sortiment och andrasortering av bland andra Skultuna, Ernst, Stutterheim, Happy Socks, Paradisverkstaden, Ekelunds, Snö of Sweden och Sagaform. På området finns dessutom Iittalas stora outletbutik, fylld med produkter från bland annat Rörstrand, Arabia och Fiskars. Åter i Stockholm omkring klockan 18.

15 oktober 2021 - 2 dagar

2-bäddsrum: 2 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.