Jokkmokks Marknad

3 februari 2022 - 5 dagar

Vi har tyvärr fått besked att marknaden ställs in, vi ställer av den anledningen in resan och naturligtvis sker full återbetalning. Berörda resenärer är meddelade.

Jokkmokks marknad har en lång historia som sträcker sig mer än 400 år tillbaka. Många har drömt om att komma till vårt nordligaste landskap under vintertid, kanske får vi uppleva Norrsken!

Reseschema

Torsdag. Avresa från Stockholm kl.8, Uppsala kl. 9.

Färden går till Växbo Lin som är Skandinaviens enda linspinneri och väveri. Fabriksbutiken är välfylld, här finns metervara, servetter och handdukar med mera. På området finns även krukmakeri, tunnbrödsbageri och hantverk. Lunch serveras på Växbo Krog och väl i Sundsvall tilldelas våra rum på anrika Elite Hotel Knaust. Till kvällen väntar gemensam middag på hotellet.

Fredag. Efter frukost fortsätter vår färd norrut. Vi åker genom det glittrande snötäckta landskapen och lunch serveras. Under eftermiddagen kommer vi till Arvidsjaur för middag och övernattning på Hotell Laponia. Ta gärna med badkläder för det finns pool på hotellet.

Lördag. Frukost dukas fram och när vi passerar Polcirkeln delas diplom ut under högtidliga former. Sedan åker vi till Jokkmokk för att fröjdas på marknaden som räknas som centrum för den samiska kulturen. Än idag är det en stor folkfest fylld med aktiviteter, fantastiskt hantverk, konst, sameslöjd, hemgjorda salvor, kläder och matupplevelser. Idag väljer du själv var du vill äta lunch. Tillbaka på Hotell Laponia väntar en gemensam middag i glada vänners lag!

Söndag. Mätta efter frukosten beger vi oss till Umeå för besök på Västerbottens museum som visar hela länets kulturarv – föremål, konstverk, fotografier, filmer, minnen och berättelser. Här bjuds enklare lunch i caféet innan vi fortsätter vår resa. Vi checkar in på Elite Plaza Hotel i Örnsköldsvik och middag dukas fram.

Måndag. Frukost smakar bra och sedan fortsätter vår färd hemåt. Vi upplever den storslagna Högakustenbron över Ångermanälven som har en längd av 1 800 meter och tillhör en av världens längsta hängbroar. Vi kommer till Mackmyra Whiskyby för lunch och visning av verksamheten. Lunch ingår ej dag 3.

3 februari 2022 - 5 dagar

2-bäddsrum: 7 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.