Blekingepåsk med Vingård, Mörrumslax och Marinmuseum

14 april 2022 - 4 dagar

Resan är inställd, berörda resenärer är underrättade.

Reseschema

Skärtorsdag. Avresa från Uppsala kl. 7.15, Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl.10.

Färden går till Tranås och lunch serveras i trivsam miljö på Badhotellet. Resan går vidare i den vackra naturen över Småländska Höglandet. Ankomst till Ronneby Brunn för middag och övernattning i tre nätter. Hotellet har rötter från 1897 och är omgivet av en ljuvlig Brunnspark, som också blivit utsedd till Sveriges vackraste park. 

För information och bokning av SPA-behandlingar, kontakta hotellet direkt 0457–75000.

Långfredag. Frukosten står framdukad och efter det tar vi en tur med bussen till Karlskrona som är en gammal örlogsstad. Mitt i den historiska miljön ligger Karlskronas Marinmuseum vackert på en pir ut i skärgården. Här får vi en guidad visning om den svenska marinens händelserika historia. Lunch serveras på Scandic med Karlskronas bästa utsikt. Vi åker vidare för vinprovning och visning på Vingården Stora Boråkra, en praktfull gård från 1880-talet med en ovanlig gröda på ägorna. Med sina 3000 vinstockar är vinodlingen störst i Blekinge och bland de större i Sverige. Tillbaka på hotellet väntar gemensam middag.

Påskafton. Mätta och belåtna efter frukosten åker vi till Mörrumsån som är en av världens mest välkända laxälvar. Vi får höra om laxens och havsöringens liv och historien om laxfisket i Mörrum som sträcker sig tillbaka till 1231. På restaurang Kronolaxen blir vi sedan serverade en vällagad lunch med fokus på lokala producenter. Eftermiddagen är fri för att några timmar njuta av hotellets SPA eller ta en promenad i den vackra Brunnsparken. Påskbuffén står sedan framdukad på hotellet. 

Påskdagen. Efter frukost tackar vi Ronneby Brunn för en härlig vistelse och färden går till Kalmar Slott för att känna historiens vingslag. Här får vi en guidad visning av paradvåningen och får höra om de som bott och verkat där. Avslutningsmåltid serveras på Fredriksbergs Herrgård i avkopplande miljö. Åter i Stockholm omkring klockan 19.

14 april 2022 - 4 dagar

2-bäddsrum: 7 290 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.