VästgötaPåsk med tranor vid Hornborgasjön

15 april 2022 - 3 dagar

OBS! Uppdaterat program och hotellbyte sen katalogen trycktes, nedan program gäller. Berörda resenärer är informerade.

Reseschema

Avresa från Uppsala kl. 7.15, Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9

Långfredag. Bussen tar oss till Västergötland och lunch serveras Hotell Wettern (inte på Restaurang Kastanjen). Vi åker in med bussen på mäktiga Karlsborgs fästning, vackert belägen på Vanäs udde vid Vätterns västra strand. Byggnadsarbetet tog 90 år och utfördes delvis av fästningsfångar, men också av lantarbetare, soldater och med tiden skickliga yrkesmän som stenhuggare och timmermän. Innanför vallarna växte en stad upp med bostäder, sjukhus och verkstäder. På 1820-talet tillkom ett gatunät som ännu ligger till grund för bebyggelsen på fästningsområdet. 
Sedan har vi inte långt kvar till Skövde. Då vårt från början bekräftade Hotell Billingehus har stängt för renovering, bor vi istället på mycket centralt belägna och trevliga Quality Hotel Prisma i Skövde. Vi tilldelas våra rum och middag serveras.

Påskafton. Frukost dukas fram och sedan bär det av till Varnhems Klosterkyrka där en guide får oss att känna historiens vingslag. Vi kommer till Löfwings Konstateljé för en introduktion av Göran Löfwings fantastiska tavlor, inspirerade av den vackra naturen med sin flora och fauna. Här serveras även lunch och under eftermiddagen går färden vidare till Hornborgasjön. Här kan vi förhoppningsvis se tusentals tranor som rastar på sin vidare färd norrut (flyttfåglarna styrs av faktorer som vi inte rår på så det är bara att hålla tummarna). 
Till kvällen väntar gemensam middag på hotellet.

Påskdagen. Frukosten står framdukad. Färden går till Julita gård där vi strosar i den vidsträckta herrgårdsparken med trädgårdar, bevarade byggnader och originalmiljöer som mejeri, brandstation, tegelbruk, allt som hörde ett storgods till. Lunch dukas fram klockan 14 på Stora Djulö Herrgård (ej Åsgården) i utkanten av Katrineholm. Åter i Stockholm omkring klockan 17. 

15 april 2022 - 3 dagar

2-bäddsrum: 5 390 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.