Skagen

13 maj 2022 - 3 dagar

Följ med till Skagen där miljön är bedövande vacker.
Vi möter storslagna sanddyner, haven som möts vid Grenen, de små pittoreska husen och den idylliska fiskehamnen med sin genuina charm.

Reseschema

Fredag. Avresa från Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30, Nyköping kl. 9.30.

Färden går nu söder om Mälaren till Västergötland. Vid Kinnekulle dukas lunch fram på en av Sveriges äldsta gästgivargårdar – Forshem. Resan fortsätter och på eftermiddagen kommer vi till Göteborg där vi tilldelas våra rum på mycket centralt belägna Scandic Hotel Europa. Gemensam middag på hotellet.

Lördag. Efter en tidig frukost går färden vidare med båt till Fredrikshamn. Båtturen tar omkring tre och en halv timme, ombord finns café och restaurang. Lunch ingår inte idag så du väljer själv om du vill äta lunch på båten eller i Skagen. Från Fredrikshamn åker vi vidare med vår buss de fyra milen upp till Skagen. Där väntar traktor med släp, ”Sandormen” som tar oss till fantastiska Grenen där de två haven möts. Sedan är du fri att utforska Skagen på hand. Skagen inbjuder till strövtåg med sina vackra hus, lummiga trädgårdar, fantastiska sandstränder, trevliga affärer, kultur och konst. Vi får se ”Den tillsandade kyrkan” vars torn är det enda som syns och Råbjerg Mile, som är en av Europas största vandrande sanddyner. 

På kvällen tar vi båten tillbaka och nu väntar middagsbuffé inklusive ett glas vin/öl ombord på båten.

Vid midnatt är vi åter vid vårt hotell för en god natts sömn.

Söndag. Efter frukost följer de som vill med på en parkvandring med guide i Trädgårdsföreningen som är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Här finns tusentals rosor, dekorativa tapetgrupper och lummiga woodlands. 

I över 170 år har Trädgårdsföreningen varit ett hav av grönska i stadens hjärta och blev 1992 som första park i Sverige förklarad som byggnadsminne enligt kulturminneslagen och den har även en stjärna i Michelin Green Guide. En sen lunch serveras på Hamnkrogen i Gränna. Åter i Stockholm omkring klockan 20.

Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

 

13 maj 2022 - 3 dagar

2-bäddsrum: 5 390 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.