Midsommar på Ronneby Brunn

23 juni 2022 - 4 dagar

Reseschema

Torsdag. 

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10.

Färden går till Söderköping där vi gör ett uppehåll vid Göta Kanal. Sedan reser vi vidare till Västervik där lunch serveras på Stadshotellet. På eftermiddagen kommer vi till vårt hotell Ronneby Brunn vid Blekingekusten för middag och övernattning i tre nätter. 

För information och bokning av SPA-behandlingar, kontakta hotellet direkt 0457-75000.

Midssoommarafton. Efter frukost kan du njuta av hotellets SPA. Lunch serveras och på eftermiddagen firar vi traditionell midsommar i Brunnsparken och till kvällen står midsommarbuffén uppdukad. 

Midsommardagen. Efter frukost kommer vi till Karlskrona som anses vara en av Östersjöns finaste städer. Vi gör en rundtur i de välbevarade örlogshistoriska miljöerna och besöker det berömda Marinmuseet. Lunch serveras och sedan åker vi ut till Aspö i Blekinges skärgård som är känd för sin vackra natur. Vi får en guidad tur på Drottningskärs Kastell som är från 1600-talet och anses vara en av den svenska fortifikationens främsta skapelser och är en del av världsarvet. Tillbaka i Ronneby följer de som vill med reseledaren på promenad i Brunnsparken innan middagen dukas fram.

Söndag. Frukost serveras och färden går till Duvemåla som ligger strax norr om Emmaboda. Det var i Duvemåla som Vilhelm Mobergs mormor föddes 1833. Platsen gav Moberg inspiration till Utvandrarromanens Kristina, som har fått låna många karaktärsdrag av mormodern. Här bjuds det på kaffe med bulle och vi får en visning av Rundqvistagården där de fyra syskonen Rundqvist bodde. Alla fyra förblev ogifta och levde tillsammans väldigt gammalmodigt. De var sparsamma och levde utan elektricitet, telefon, vatten och avlopp. De köpte sällan någonting. När den siste av syskonskaran dog 1989 kom sanningen fram om deras rikedom. Syskonen hade sparat undan en miljon kronor i kontanter på gården. Besöket i Rundqvistagården tar oss tillbaka till en tid då självhushåll var en naturlig del av vardagen. Lunch serveras under dagen. Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

23 juni 2022 - 4 dagar

2-bäddsrum: 7 490 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.