Opera på Skäret ger Maskeradbalen DAGSTUR

7 augusti 2022 - 1 dag

Opera på Skäret startar om med en uppsättning av Verdis opera Maskeradbalen.
Efter två inställda säsonger vill de fira återkomsten med det bästa som operakonsten erbjuder – ett praktverk av Verdi. Och självklart spelar de precis så som Verdi tänkte, med mordet på Gustav III som bärande del i dramat!
Giuseppe Verdi baserade sitt storverk Maskeradbalen på ett libretto som kretsar kring mordet på Gustav III 1792. Men efter motstånd från den italienska censuren – som i ett oroligt Europa inte tillät ett kungamord i handlingen – skrevs den om och Gustav III byttes ut mot en amerikansk guvernör.
Operan uruppfördes i Rom 1859 och fick svensk premiär på Stockholmsoperan 1927. I en ny svensk översättning av Erik Lindegren från 1958 förlades handlingen till det svenska kungahuset, men den verklige kungamördaren Anckarström hade bytts ut mot en fiktiv greve Holberg. Operan spelades i över tjugo år och tenoren Ragnar Ulfung nådde världsrykte med sin insats som Gustav III.
Maskeradbalen har spelats i olika versioner i Sverige de senaste decennierna, flera gånger på svenska. När Opera på Skäret nu sätter upp operan blir det med Gustav III i fokus och handlingen förlagd till det svenska hovet. En ”svensk” opera av Verdi – men med sång på klingande italienska!
Opera på Skäret spelar alltid, i enlighet med operahusets konstnärliga linje, på originalspråket (med textning på skärm till svenska), vilket skapar förutsättningar att engagera framstående solister från världens alla hörn.
Maskeradbalen innehåller många arior som är mycket svåra att sjunga, och verket förutsätter riktigt skickliga sångare i alla röstfack.

Vi erbjuder även resa till Opera på Skäret med middag och övernattning på Grythyttans Gästgivaregård.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 9.30.

Vid stranden av sjön Ljusnaren mitt i Bergslagen ligger ett unikt operahus. I denna klassiska gruv- och skogsbygd har Opera på Skäret under de senaste femton åren etablerat sig som Sveriges ledande sommaropera. Här spelas varje sommar de stora verken ur operahistorien. Sångare från världens alla hörn kommer för att sjunga i det mytomspunna operahuset med sin numera världsberömda akustik. Sommarens föreställning, sångare och produktionsteam är inte fastställda vid tiden för katalogens tryckning, vänligen se vår hemsida för uppdaterad information.

Färden går till Ramnäs Konferens för lunch innan resan går vidare till Skärets operascen som är inomhus. Vi intar våra parkettplatser och njuter av årets fantastiska operaföreställning. Föreställningen börjar klockan 15 och är omkring tre timmar lång inklusive paus. Vi stannar för möjlighet att få sig något till livs på hemvägen (ingår ej i resans pris). Åter i Stockholm omkring klockan 23.30.

7 augusti 2022 - 1 dag

1 940 kr/person

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.