Tulpanparken Keukenhof och Amsterdam Nu med flyg!

22 april 2019 - 4 dagar

I år erbjuder vi utöver bussresa till Holland även denna resa MED FLYG!
Vi bor så centralt man kan i Amsterdam och besöker den fantastiska Tulpanparken Keukenhof.

Reseschema

Måndag. För er som väljer att boka busstransfer startar
resan på resebyrån. Vi flyger direkt med SAS och landar omkring klockan 10.20.

Vid ankomst till Schiphol möts vi av egen buss som tar oss till den fantastiska tulpanparken Keukenhof. Vi hänförs av blomsterprakten och på området finns flertal caféer och restauranger. Dessutom finns även inomhuspaviljonger med blomsterutställningar. Parkens historia börjar redan på 1400-talet då grevinnan van Beieren odlade frukt och grönskaker på området. 1641 byggdes ett slott på området och i mitten av 1800-talet anlades parken av samma landskapsarkitekter som anlade Vondelpark inne i Amsterdam.

1949 kom några tulpanodlare på idén att använda parken som utställningsplats för bl. a. tulpanlökar och redan året därpå öppnades parken för allmänheten. 2019 blir 70e året som parken slår upp sina portar för besökare. Efter några timmar åker vi till vårt mycket centralt belägna hotell i Amsterdam. Vi tilldelas våra rum och serveras gemensam middag.

Tisdag. Efter frukost tar vi promenaden till kajen för en tur på Amsterdams kanaler. Turen avslutas vid Rijksmuseum där vi får en guidad tur av museets Höjdpunkter med målningar från den Holländska Guldåldern. Resten av dagen och kvällen är fri. Idag ingår varken lunch eller middag.

Onsdag. Frukost dukas fram och vår reseledare tar oss på en stadspromenad genom bland annat red light district. Promenaden avslutas (ca 1.4 kilometer) vid Rembrandthuset som är ett historiskt hus och konstmuseum. Den nederländske målaren Rembrandt van Rijn bodde och arbetade i huset under åren 1639-1658. Vi kommer in och går på egen hand, interiören från 1600-talet har rekonstruerats. Museet innehåller även samlingar av Rembrandts målningar och etsningar och målningar av hans samtida. Tid ges till shopping och egna strövtåg under eftermiddagen, varför inte prova Nederländska specialiteter som Bitterballe eller sill till lunch.

Till kvällen återsamlas vi och tar promenaden (600 meter) till en restaurang för trevlig, gemensam middag bestående av ”Nationalrätten” Rijstafel med traditioner från den tiden då Nederländerna hade kolonier i Indonesien (tidigare namn Nederländska Ostindien). På vägen tillbaka till hotellet gör vi ett stopp vid en av stadens äldsta barer, belägen vid platsen för den tidigare stadsporten, In de Olofspoort. De som vill går in och de som vill följer med reseledaren till hotellet. Här finns den klassiska genevern och otaliga likörer. Bools är ett av de äldsta företagen i världen och verksamheten startade när holländska sjömän kom hem med frukter och kryddor från jordens alla hörn och det började tillverkas likörer.

Torsdag. Efter frukost beger vi oss med egen buss till Schiphol och flyget till Arlanda, planet lyfter 11 och landar klockan 13.05. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat busstransfer.

 

22 april 2019 - 4 dagar

2-bäddsrum: 9 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 450 kr/natt

Om busstransfer resebyrån-Arlanda önskas tillkommer 150kr. OBS ange detta i bokning!

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.