Söderköpings Brunn, Zarah Leandermuséet och båttur i Sankt Annas Skärgård till Capella Ecumenica

25 juli 2019 - 2 dagar

Reseschema

Avresa från Uppsala kl. 6.45, Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30

Torsdag. Upplev spännande historia och vacker natur under vår tur till Vikbolandet – landet mellan vikarna! Vi kommer till Zarah Leandermuséet i Häradshammar, här ryms minnen från en av våra största artister och det är Zarahs assistent som berättar om livet med den stora artisten! Färden går till sommarpärlan Arkösund längst ut vid havsbandet och lunch serveras på Arkösunds Hotell. Vi åker färja över Slätbaken och kommer snart till sommarpärlan Söderköpings Brunn. Här tilldelas våra rum och sedan väntar eftermiddagskaffe i de vackra salongerna. Kanske tar du en promenad i de pittoreska omgivningarna eller varför inte besöka wellnessavdelningen med Jacuzzi och bastu? Till kvällen dukas tre rätters middag fram. För information och bokning av SPA-behandlingar, kontakta hotellet direkt 0121-109 00.

Fredag. Efter frukost tar vi promenaden till Göta Kanal där vi går ombord på båten. Vi slussar och förmiddagskaffe med smörgås och bulle dukas fram. Vi slussar ut i Mem och fortsätter till Västra Gärsholmen, Capella Ecumenica, här möts vi av värdparet som
guidar och berättar om denna unika plats och sin stenkyrka. Vi styr vidare mot Lagnöströmmen och Finnfjärden. Lunch bestående av förrätt med tre sorters sill, gravlax med senapssås, ägg med räkor samt smör, bröd och ost, varmrätt samt kaffe på maten med en god kaka. Vi vänder tillbaka mot Stegeborg där vi stannar till och får en trevlig guidning på den unika platsen. Omkring klockan 15 kastar vi loss och beger oss åter till Söderköping. Under vägen serveras eftermiddagskaffe. I Söderköping väntar vår buss på oss.

Åter i Stockholm omkring klockan 20.30.

25 juli 2019 - 2 dagar

2-bäddsrum: 3 790 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.